Alzira dotarà de pictogrames les instal.lacions esportives i culturals

0
1097

 

Per facilitar la convivència i l’accés de qualsevol ciutadà 

El projecte està enllestit per les treballadores del programa IDINEA de Prosub 

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez i la regidora de Cultura i Esports Aida Ginestar han visitat, hui, PROSUB per acabar de donar-li forma a un projecte tant necessari com il•lusionant. Per intentar aconseguir, poc a poc, una ciutat una miqueta més amable, integradora i accesible

Els nostres edificis públics no estan suficientment adaptats i entenem que hem de dotar de sistemes que tenen com a objectiu augmentar i / o compensar les dificultats de comunicació i llenguatge de moltes persones amb diversitat funcional.
La comunicació i el llenguatge són essencials per a tot ésser humà, per relacionar-se amb els altres, per aprendre, per gaudir i per participar en la societat i avui en dia, gràcies a aquests sistemes, no s’han de veure frenats a causa de les dificultats en el llenguatge oral. Per aquesta raó, totes les persones, ja siguin nens, joves, adults o gent gran, que per qualsevol causa no han adquirit o han perdut un nivell de parla suficient per comunicar-se de forma satisfactòria, necessiten utilitzar un SAAC.
Entre les causes que poden fer necessari l’ús d’un SAAC trobem la paràlisi cerebral (PC), la discapacitat intel·lectual, els trastorns de l’espectre autista (TEA), les malalties neurològiques com ara l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA), l’esclerosi múltiple ( EM) o el Parkinson, les distròfies musculars, els traumatismes crani-encefàlics, les afàsies o les pluridiscapacitats de tipologies diverses, entre moltes altres.
I és per aquest motiu que anem a dotar a tots els edificis esportius i culturals de Pictogrames per facilitar la convivència i l’accés de qualsevol ciutadà o ciutadana.
Hem d’agraïr especialment l’activa col.laboració per part de les treballadores del programa IDINEA de Prosub pel treball i l’esforç que estan realitzant en aquest projecte per que siga una realitat.