El MIM de Sueca prosegueix este dijous apostant pel llenguatge universal del gest

0
807

La 29º Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM) prossegueix demà dijous la seua marxa amb una programació de propostes contemporànies i avantguardistes que trenquen les barreres lingüístiques en centrar-se únicament en el cos, el moviment i el gest dels intèrprets. L’estrena absoluta de Genealògic, dels valencians Lluna Plena Teatre i Panderola Creacions, i l’actuació dels bascos Oca & Cia amb Babo Royal es presenten com els plats forts d’aquesta segona jornada.

 

Lluna Plena Teatre, creada en 1981, és coneguda per haver sigut un dels fundadors del MIM, en el qual encara col·labora com a estructura de suport, i per haver realitzat sempre espectacles d’autors valencians. Panderola Creacions es va fundar en 2016 amb moltes ganes d’innovar des de la realització de tallers teatrals fins a la producció d’espectacles. Genealògic, l’estrena absoluta del qual acull demà el festival, és un muntatge conceptual que narra una història en la qual a través de l’arbre genealògic d’una família es representa el cicle de la vida.

 

L’excèntric imperi de 50 metres quadrats de Babo Royal s’instal·larà demà a l’escenari de la plaça de l’Ajuntament de Sueca per a convidar als espectadors a gaudir d’un gran festeig en el qual les jerarquies s’inverteixen, el previsible ens sorprèn, i en el qual el seny i la normalitat estan prohibides. El clown és punt de partida en la creació de tots els espectacles Ganso & Cía. Treballs artesanals i contemporanis amb personatges plens d’humanitat. Herois del quotidià, estúpids i transparents, que ens transportaran matí del riure a la tendresa.

 

I última oportunitat per a veure Un poyo rojo, de la companyia argentina amb el mateix nom, que s’acomiada demà del públic valencià en l’escenari del Centre Municipal Bernat i Baldoví. Un combat que explora els límits del llenguatge contemporani per a fusionar dansa, esport, sexualitat i humor. Un èxit del underground argentí que pot veure’s per primera vegada en terres valencianes després de vuit temporades a Buenos Aires i gires per més de deu països.

 

La Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM) és el festival dedicat específicament a exhibir espectacles de teatre de sala i de teatre de carrer en els quals el gest, la gestualitat, el cos i el moviment dels intèrprets són el principal element artístic de l’espectacle i el més important canal comunicatiu amb el públic. En la seua especialitat, està considerada com un dels tres festivals de teatre gestual i corporal més importants d’Europa, juntament amb el festival MANYAGUES de Periguéux (França) i el London Acarone Festival (Anglaterra).

 

 

Avanç programación Dijous  20 de setembre

 

De 17:30h a 22:00h Exposició fotogràfica de l’espectacle Rito.

Sala d’Exposicions Els Porxets

 

18:30h Ganso & Cia. (País Basc) amb Babo Royal (60’)

Escenari Plaça de l’Ajuntament

 

19:30h Lluna Plena & Panderola Creacions (Sueca-Riola) amb Genealòlig ––estrena absoluta. (35’)

Casal Jove

 

20:30h Un poyo rojo amb Un poyo rojo. (60’)

Centre Municipal Bernat i Baldoví

 

22:45h Ganso & Cia. amb Babo royal.  (60’)

Escenari Plaça de l’Ajuntament