L’Alcúdia aposta, de nou, per la mobilitat sostenible

0
807
  • Una Setmana plena d’activitats dirigida a tota classe de persones
  • Es presentarà el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que ha iniciat els seus treballs

La Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible de 2018 està centrada en la multimobilitati i el lema és: Combina i Mou-te! La Unió Europea ens anima a fomentar l’ús i combinació de diferents modes de transport en els desplaçaments urbans de persones i mercaderies, per aconseguir una major eficiència, rapidesa, estalvi i sostenibilitat.

Segons PacoSanz, regidor de medi ambient i mobilitat, a més de redundar en la nostra qualitat de vida, l’aposta per una mobilitat sostenible permet un estalvi de diners i dels recursos utilitzats per a pal·liar els efectes de l’abús del vehicle privat. En aquest context, l’Alcúdia organitzarà una setmana de la mobilitat sostenible del 17 al 23 de setembre amb tot un fum d’activitats que buscaran potenciar l’ús de mitjans alternatius al cotxe per desplaçar-se.

Activitats a les escoles: «Al col·le en bici». Per tal de promoure l’ús de la bicicleta entre els xiquets i xiquetes, els alumnes dels diferents col·legis del poble es desplaçaran, de dimarts a divendres, als seus centres en aquest mitjà de transport al llarg d’aquesta setmana. Igualment els alumnes de 6è, actuaran com agents de trànsit en una activitat organitzada per la Policia Local. També des de les escoles es decoraran pels alumnes dels 5 centres escolars un total de 20 passos zebra de la localitat amb eslògans com «En bici, més salut», «A peu, més amistat», «En bici, més estalvi» i «A peu, menys contaminació».

També el dia 19 es presentarà el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de l’Alcúdia amb el que l’Ajuntament vol apostar per la mobilitat sostenible, amb una important participació ciutadana. En la presentació intervindrà l’expert en mobilitat Vicent Torres, col·laborador de l’equip de l’Ajuntament de València que està impulsant interessants iniciatives que estan convertint a la capital valenciana en un referent mundial.

El dijous 21 tindrà lloc la III Volta Urbana en bici a l’Alcúdia de 5 km pels carrers del poble, en la que ja participen moltes persones de totes les edats. I el divendres 23, Dia sense cotxes, es tallarà a la circulació el centre del poble. Fins al 18 de setembre es pot participar en el IV Concurs de Fotografia «Per l’Alcúdia Sense Cotxe», que busca potenciar la creativitat dels participants utilitzant la mobilitat sostenible com a tema de les obres. Finalment el diumenge 23 de setembre se celebrarà el Dia de la Bici, amb una excursió des de l’Alcúdia fins al Corral de Rafel on després d’esmorzar, es tornarà amb els pulmons ben oxigenats.