Fallers pel Món traspassa fronteres per plantar una falla en Andorra la Vella

0
5839
Les noves falleres majors durant la seua presentació
L’esbós de la falla de l’artista Pepe Belenguer que es plantarà a Andorra

L’Associació Cultural Fallers Pel Món ha celebrat en el Gran Teatre de la Ciutat d’Alzira l’acte de Presentació de les quals seran les representants per al pròxim any 2019, Senyoreta Helena Belenguer Albero, representant 2019, xiqueta Daniela Osca Iborra, representant Infantil 2019, xiquet Pablo Acosta Sanchis, acompanyant Infantil 2019, a les seues Corts d’Honor i a Andorra la Vella, la ciutat que albergarà aquest acte els pròxims dies 26, 27 i 28 del pròxim mes d’abril.

A la presentació han assistit Autoritats i Institucions de diverses poblacions, una vintena de Juntes Locals de diferents punts de la Comunitat així com Comissions Falleres i altres convidats.

L’acte va estat precedit pel comiat de les representants del passat exercici 2018, Senyoreta Gema Amores Albelda i la xiqueta Nerea Aliques Zafrilla, que han manifestat l’emotiu que ha sigut poder portar la nostra festa fora de la Comunitat com a màximes representants i haver celebrat unes autèntiques falles en la ciutat de Salamanca, agraint als seus dirigents i veïns el tracte va rebre en tot moment. També han tingut un agraïment especial per als components de Fallers Pel Món pel treball que realitzen.

Andorra La Vella ha sigut la ciutat triada per Fallers Pel Món per a celebrar la setena edició de l’esdeveniment – el que ha originat la sorpresa de molts dels presents per ser el primer any en què Fallers Pel Món traspassarà fronteres per plantar i cremar fora del territori nacional.

Conxita Marsol, Cònsol Major d’Andorra La Vella, ha convidat a tots els valencians i valencianes a que acompanyen a Fallers Pel Món en aquesta nova edició i puguen compartir juntament amb els andorrans un cap de setmana de festa, i d’intercanvi de cultures, i està segura que no es penediran, máxime quan els valencians som uns dels principals visitants de la Ciutat. També va destacar el que fóra Andorra La Vella la ciutat triada per primera vegada per a creuar les fronteres.

Enguany serà el primer any que l’artista Pepe Belenguer realitze el monument faller, en la seua intervenció va presentar l’esbós als assistents i va manifestar que va a ser un monument completament fet a mesura per a Andorra la *Vella, amb totes les figures ex-processe per a aquesta ciutat.

Formarà el cos central el “Rellotge de Dalí” – monument que es pot contemplar en la plaça de la rotonda – i el “*Tamarro” – bèstia imaginaria molt típica en les llegendes de la zona – ambdues figures aniran sobre un pont romà també de la zona, el qual servirà de base.

Finalment el President de *Fallers *Pel *Món, José I. Amores, va donar les gràcies a totes les Institucions, Comissions Falleres, Xarangues, Patrocinadors i Col·laboradors ja que sense ells tot aquest muntatge seria impossible i com no podia oblidar als fallers i falleres, valencians i valencianes que any rere any els acompanyen en cada nova aventura i que sense ells aquestes eixides no tindrien sentit i va convidar a tots a seguir donant a conèixer fora de la nostra Comunitat la millor festa del món, les falles.