Alzira recupera les mascletaes aèries

0
3462
Mascletà aèria de la Pirotècnia Crespo en les falles de 2012

Aguilar: «Tots els amansts de la pòlvora podem felicitar-nos»

– El treball dut a terme per tècnics de Conselleria i Ajuntament, així com les reunions mantingudes per part de la vicealcaldessa i regidora de Festes, Isabel Aguilar, aconseguixen alçar el veto a la prohibició, per mig d’una sèrie de modificacions del reglament Forestal de la Comunitat Valenciana.

El Consell de la Generalitat Valenciana ha aprovat les modificacions del reglament de la Llei 3/1993, de 9 de desembre, Forestal de la Comunitat Valenciana, y per el que s’aproven les normes de seguretat en prevenció d’incendis forestals a observar en l’ús festiu-recreatiu del foc en sol forestal, limítrof o amb una proximitat inferior a 500 metres de terreny forestal.

«Amb esta aprovació podem felicitar-nos tots els amants de la pólvora, ja que es podran tornar a disparar mascletaes aèries les pròximes Falles a la plaça del Regne», ha manifestat, Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Festes.

 

Ha sigut una espera més llarga del desitjable, moltes visites a la Conselleria, moltes reunions entre tècnics, tant de Conselleria com de l’Ajuntament, però tot eixe esforç i treball es veu ara compensat amb la resolució que posa fi a la prohibició de disparar foc aeri a la plaça del Regne.

 

Un dels requisits que hi haurà que complir és que l’autoritat competent alçarà acta de comprovació on s’explicite el tipus d’inspecció realitzada i els fets contrastats, certificant que no existix risc d’incendi. L’acta s’enviarà a la Direcció Territorial de la Conselleria amb competències en prevenció d’incendis forestals’.

 

Aguilar s’ha posat en contacte amb el president de la Junta Local Fallera, Jaume Bohigues, per tal de comunicar-li la bona notícia. «El concurs de mascletaes de les Falles d’Alzira tornarà a tindre tots els elements propis d’una bona mascletà, ja que a partir d’ara es podrà utilitzar el foc aeri».