1.300 quilos de pólvora faran a Sueca la capital europea de la pirotècnia

0
1178

 

  • 1.300 quilos de pólvora i 10.000 persones convertiran a la capital de la Ribera baixa en referent europeu de la pirotècnia.
  • Este dissabte 16, se celebrarà la segona edició del ‘Homenatge a la Ruta’ amb la música dels 90 que va sonar a les millors sales valencianes.
  • El piromusical de Sueca compleix la seva majoria d’edat amb la seva divuitena edició.

 

Sueca espera este proper dissabte a més de 10.000 persones per a la XVIII edició del seu festival piromusical que dispararà un any més la pirotècnia de Ricardo Caballer (Ricasa) i que este any tornarà a ser un homenatge a la música ‘Made in València’ dels anys 80 i 90. Esta edició, que compleix la majoria d’edat, presenta xifres espectaculars. 1.300 quilos de pólvora, 12.500 ordres de foc, 15.600 unitats pirotècniques, 600 mòduls de tret i 21 ordinadors convertiran Sueca en la capital europea de la pirotècnia, “gràcies al major piromusical disparat fins el moment a Europa”, segons ha explicat en la roda de premsa Ricardo Caballer. Per a esta edició, Sueca espera rebre a més de 10.000 persones vingudes de tot arreu del món per contemplar este gran espectacle piromusical que s’acompanyarà amb un festival de música dels 80 i 90, des de les 18:00 hores fins a les 4:00 del matí. L’organització ha preparat un dispositiu de seguretat amb 120 persones.

 

El piromusical, d’uns 30 minuts de durada, es dividirà en dos parts diferenciades. Una primera, de 21 minuts, que combinarà músiques de ball, de rock, de bandes sonores de pel·lícules i que acabarà amb un apoteòsic final. A més, es farà un homenatge a Avicii i a Robert Milers. I una segona part, de 9 minuts, dedicada a la música que va fer ballar a tota una generació en els 90. Un ‘Homenatge a la Ruta” amb la millor música punxada en les grans discoteques de València a la dècada del Bakalao, barrejada i produïda pels millors djs i expressament per a este piromusical. Tot això coordinat per Víctor Pérez, i amb els efectes especials i el làser xou de l’empresa valenciana VFV. Els organitzadors han preparat, previ a l’espectacle pirotècnic, les actuacion de diversos djs  reconeguts com Djs Ansthef (Sueca); Javi & Rafa els Bessons (Puzzle); Jose Coll (Remember The Music, Arabesc i Esdeveniment); Jose Conca (Chocolate); Vicente Ferrer (Bananes Maxi Disc); Víctor Pérez (The Face) i de diversos artistes convidats com Dj Space, Double Vision, Jerry Daley, Just Luis, Kryss, New Limit i Sonia Madoc.

En la roda de premsa, Víctor Pérez, president de Fotur; Ricardo Caballer, màxim responsable de la Pirotècnia Ricasa, i Salvador Giménez, regidor de Festes de Sueca, han informat de tots els detalls organitzatius del festival. Salvador Giménez ha afirmat que el piromusical situa a Sueca com a «referent mundial de la pirotècnia tal i com es mostra a les entrades venudes per internet que han sigut  adquirides per molts espanyols però també molts estrangers vinguts per a l’ocasió des de EUA, per exemple». Victor Pérez, president de Fotur, ha felicitat a Sueca per l’aniversari i per apostar per la música dels 80 i 90 Made in València “que ha donat una segona o fins i tot una tercera joventut als djs valencians d’aquell temps, alguns dels quals tornen a estar de moda. La bona música no passa d’època” ha remarcat Víctor. Per la seua banda, Ricardo Caballer s’ha mostrat il·lusionat amb esta edició del piromusical de Sueca que “compleix la seua majoria d’edat. Fa 18 anys van apostar per mi. I hui, com cada any des de llavors, no podem seguir faltant a la cita. Per a nosaltres és una cita important, per això anem a disparar 1.300 quilos amb un espectacle mai vist.”

 

Tota la informació es pot consultar al web de l’ajuntament de Sueca www.sueca.es i al web de piromusical piromusicalsueca.com. Les entrades segueixen a la venda en enterticket.es.