La pluja oxida el monument als fallers d’Alzira

0
3631
Síntomes d'oxidació en el monument faller

La pluja caiguda ahir, al voltant de 18 l/m2 a Alzira, ha afectat el monument als fallers i falleres que este matí presenta clars síntomes d’oxidació sobre tot en els tratges del faller i la fallera així com en el seu collar.

L’escultura de Jaume Espí ha patit, en quatre dies, dos accions de vandalisme, en una de elles li arraancaren l’arracada de la fallereta i ara l’oxidació del metall fet que ha sorprés a la mateixa regidora de Festes i vicealcaldessa, Isabel Aguilar, que en declaracions a Riberaexpress, s’ha mostrat molt «decebuda» tant pel vandalisme com pels efectes de la pluja.

Tot i això el monument, erigit davant la declaració de les falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, ha agradat molt al món faller, essent habitual que els vianants de la plaça Major el toquen i es facen fotografies amb ell.

Aguilar té previst entrevistar-se esta mateixa setmana amb Espí per tal d’analitzar i corregir els efectes dels actes vandàlics i de l’incipient oxidació.