Jaume Espí: «L’òxid està provocat, en unes dies quedarà integrat a la peça»

0
9191
L'escultor Jaume Espí amb el seu monument
Síntomes d’oxidació en el monument faller

Es tracta d’un procés natural

He provocat que la peça tinga una oxidació ràpida

Així el monument adquirirà un puntet més càlid

L’autor del monument faller d’Alzira Jaume Espí assegura que l’òxid que ha aparegut hui en la peça, arran la pluja caiguda ahir «està provocat per a donar-li un puntet més càlid a la peça». Espí, en declaracions a Riberaexpress, ha manifestat que «es tracta d’un procés natural» i que «en dos o tres dies aniré i l’integrarè a la peça».

Amb un pinzell i cera com aglutinant té previst «consolidar el pigment aparegut», amb una pintura molt suau que els escultors anomenen «velaura».

L’escultor de Carlet advertix que el bronze «és net» i per a donar-li «un puntet més càlid» al color del monument «hem provocat que la peça tinga una oxidació ràpida», que ha estat facilitada per la forta precipitació registrada ahir a la capital de la comarca.

I, tot seguit, assegura que «en unes dies desapareixeran les taques i el pigment quedarà integrat en la peça». A més la fallera de bronze recuperarà la arracada que li arrancaren «reforçant-la un poc més».

Riberaexpress