El nou IES Rei en Jaume començarà a construir-se al final d’este curs

0
6643
Alumnes del Rei en Jaume hui en el primer dia del curs
L’alcalde Diego Gómez i el regidor d’Educació Pepe Grau amb l’equip directiu
Satisfacció entre els alumnes davant la notícia del nou IES

Es mantindrà el mateix projecte que va fer l’antiga CIEGSA

La capacitat del nou institut superarà el miler d’alumnes

Els estudiants es mantindran en les actuals aules durant les obres

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez ha anunciat hui que el nou IES Rei en Jaume començarà a construir-se el pròxim estiu dins el Pla Edificant aprofitant el projecte que va fer l’antiga empresa pública CIEGSA.

L’anunci l’ha fet, la primera autoritat local, davant l’equip directiu i un grup d’alumnes d’ESO que iniciaven hui el curs escolar. Alumnes que encara coneixeran el nou aulari i que han aplaudit fortament la notícia que complirà una antiga reivindicació d’esta comunitat educativa.

El nou IES Rei en Jaume abastarà una superfície d’uns 20.000 m2 amb les 24 unitats d’ESO, 8 de Batxiller i 1 de Cicles Formatius que totalitzaran una capacitat per albergar a 1.060 alumnes.

El que falta per definir és la ubicació exacta dins les instal.lacions actuals de l’institut, que podria ser bé en el gran pati del centre, bé en l’antiga zona que ocupaven lesdependències on es feien les pràctiques corresponents a l’antic institut de formació professional.

Gómez ha resaltat que els actuals 785 alumnes continuaran, el pròxim curs i el següent, en les actuals aules que seran enderrocades quan finalitzen les obres i puguen traslladar-se al nou Institut d’Educació Secundària (IES).

El regidor d’Educació Pepe Grau desconeix el termini de les obres però considera que «el més important és que comencen».Mentre el director Ricardo Fabra i la vicedirectora Macarena Tabacco, que encapçalen el nou equip directiu es troben «molt il.lusionats» i destaquen «l’escasa sorollositat» de la zona on està ubicada este institut, el més antic d’Alzira que va ser construït a principis dels anys 50, és a dir fa més de 65 anys i per tant ja li ha arribat l’edat per jubilar-se.

D’altra banda l’edifici que alberga a la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) es mantindrà a petició de la direcció d’este centre universitari que depén del Ministeri d’Educació.

Riberaexpress