Cristina Rodriguez i Sofia Escorihuela guanyen els Premis V. A. Estellés de Benimodo

0
869
Els guardonats amb les autoritats

Cristina Rodríguez i Sofia Escorihuela guanyen els 16º Premis Literaris Vicent Andrés Estellés de Benimodo

Benimodo va lliurar el dissabte els guardons de la 16a edició dels Premis de Poesia i Narrativa Curta Vicent Andrés Estellés, que enguany va comptar amb Cristina Rodríguez Doménech i Sofia Escorihuela Moltó com a principals protagonistes. Els relats de les dues alumnes de Carlet van ser triats pel prestigiós jurat, escrivint els seus noms en el palmarès del destacat concurs literari que homenatja a l’escriptor de Burjassot vinculat a la localitat de la Ribera. L’acte va comptar amb la presència de la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra; a més d’altres alcaldes i alcaldesses de la Ribera, que van acompanyar al seu homòleg local, Paco Teruel. La representant del govern valencià va signar en el llibre del consistori i després va participar en l’homenatge que la localitat realitza tots els anys a Estellés en la casa que el literat té encara en el municipi, rebuts per la seua filla. Després de l’acte de lliurament dels premis es va celebrar el popular Sopar Estellés.

L’estudiant de l’IES Eduardo Primo de Carlet Cristina Rodríguez es va adjudicar el certamen de poesia amb la seua obra titulada “I tu, què vols?”. Van completar les primeres posicions Ángel Asins Satorres, de l’IES Almussafes, amb la seua obra “Complexos, bufen nous vents, 8M”, i Elena Martín-Gil Palacios, de l’IES Joan Fuster de Sueca, per “Presó Marina del Silenci”. El jurat també va voler premiar altres obres, que publicarà l’Ajuntament de Benimodo. Són les de Beatriz García Ibáñez amb “La pena de l’amor”, del Col·legi La Puríssima d’Alzira; Carlos González Colomer, amb amb “Anàlisi d’una corda”, del Col·legi La Puríssima d’Alzira; Hasnae MEsbahi Mesbahi, amb “Condició, reclòs, perla pelegrina”, de l’IES Sant Vicent Ferrer d’Algemesí; i Anaiss Navarrete Pedro, “Cinquanta-tres minuts”, de l’IES Eduardo Primer de Carlet.

Per la seua banda, en la secció de narrativa es va imposar Sofia Escorihuela Moltó, de l’IES 9 d’Octubre de Carlet, gràcies a la seua obra “Vida”, sent secundada en el podi per Mireia Lallart Navarro, de l’IES Blasco Ibáñez de Cullera amb “L’amor sempre queda”, i Marta Cardosa González, de l’IES 9 d’Octubre de Carlet, amb “David vol anar a la lluna”. El jurat també va proposar a l’ajuntament que comanda Paco Teruel la publicació de les obres de Javier Barberá Martínez, amb “Una pèrdua valuosa”, de l’IES Eduardo Primer de Carlet; Carmen María Borrero Peris, amb “La riquesa del tren”, del Col·legi La Puríssima d’Alzira; Lidia Fargueta Pelufo, amb “Una vida, un instant”, també del Col·legi La Puríssima d’Alzira; Elora Flordelís Esteve, amb amb “La parada 513”, de l’IES Eduardo Primer de Carlet; i Gloria Sauco Rosa, amb “L’essència d’una dóna”, de l’IES Vicente Gandia de Villanueva de Castellón.