Alzira manté els actes del Mig Any Faller tot i l’amenaça de pluja

0
1779
Passacarrer del Mig Any Faller 2017

Les previsions meteorològiques anuncien per a esta vesprada pluges dèbils sobre Alzira, però tot i aixó la regidoria de Festes manté la programació prevista en el Mig Any Faller; així la plantà de la falla per l’artista local Jordi Carrascosa, prevista per a les 18 hores, podria estar pasada per aigua. També la inuauració de la Fira Valenciana (19 h) i fins i tot la inauguració del monument faller, també a la plaça Major, de l’artista Jaume Espí programada per a les 20 hores.

També estan amenaçats per la pluja el passacarrer i la mascletà del dissabte i si es complix l’arribada d’una gota freda per al diumenge encara està més complicada la despertà i la paella gegant.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Divendres 7

18.00 hores, plantà de la falla a la plaça Major de l’artista faller Jordi Carrascosa, (cal recordar que el monument es va decidir que fóra plantat al lloc de la falla que haja obtingut el primer premi dels monuments d’especial).

19.00 hores, inauguració de la Fira Valenciana a la plaça Major.

20.00 hores, inauguració del monument de bronze als fallers i falleres a la plaça Major.

23.00 hores, ball i concurs de disfresses a la plaça Major, amb l’orquestra Dr. Jeckill. Hi haurà un premi de 300 euros per a la millor disfressa col•lectiva.

Dissabte 8

12.00 hores, passacarrer amb xaranga. El lloc d’eixida serà la plaça Major, des d’on es realitzarà un recorregut per diversos carrers per acabar a la plaça de la Generalitat, on es dispararà la mascletà.

14.00 hores, mascletà a la plaça de la Generalitat a càrrec de «pirotècnia Alicantina», guanyadora del concurs de mascletaes de les Falles del 2018.

18.00 hores, jocs per a les menudes i menuts a la plaça Major, amb berenar d’orxata, fartons i aiguallimó. Hi haurà activitats d’unflables i música.

22.00 hores, sopar popular a la plaça Major. Cal portar l’entrepà. Amb la col•laboració del FEFASE (Federació de Falles Secció Especial).

23.00 hores, cremà del monument faller.

23.30 hores, Nit de Discjòqueis a la plaça Major.

Diumenge 9

09.00 hores, despertà, des de la rotonda de la Menina fins a la plaça del Regne.

10.00 hores, esmorzar a la plaça Major per a tots el participants en la despertà.

11.30 hores, parc de multiaventura al recinte firal.

14.00 hores, paella gegant a la plaça Major.

21.00 hores, cloenda de la Fira Valenciana.

“Totes les activitats estan obertes a tota la ciutadania”, segons ha aclarit Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Festes. “La finalitat del Mig Any és un cap de setmana destinat a la diversió de totes les alzirenyes i tots els alzirenys, independentment que pertanyen a una comissió fallera o no tinguen cap vinculació al món de les falles, per tant, qualsevol que ho desitge pot participar de les activitats programades”.

L’any passat, totes les activitats van tindre una elevada participació, la qual cosa s’espera també amb el Mig Any d’este 2018.

Des de la Regidora de Festes, encapçalada per Isabel Aguilar, es continua amb la pretensió de donar realç a totes i cada una de les manifestacions festives de la nostra ciutat.