La Processó de les Promeses inicia els balls i les dances d’Algemesí

0
1315
Ball dels Tornejants davant la basílica de Sant Jaume
  • Serà la primera de les tres processons que eixirà demà divendres a les 22 hores
  • Amb motiu de l’encontre de ciutats Patrimoni, diferents delegats internacionals assistiran als actes centrals de la Festa

Els ritus i balls de la Mare de Déu de la Salut ja estan a punt per a la Processó de les Promeses, que tindrà lloc el dia 7 a la nit a les 22 hores. Es tracta de la primera de les tres processons que formen el nucli central de la festa, junt amb la Processoneta del Matí i la Processó de Volta General

Aquest any, amb motiu de l’Assemblea General de a ICCN 2018, el balcó de l’Ajuntament estarà president per l’ambaixador d’Espanya en la Unesco, Andrés Perelló; el president de la Diputació, Antoni Gaspar; l’alcalde de la ciutat coreana de Gangneung, Kim Hangeun; les representants del Ministeri de Cultura, Elisa de Cabo de la Vega i María Pia Timón Tiemblo; i l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano. A més, aquest serà el primer contacte de les delegacions internacionals assistents a l’encontre de ciutats Patrimoni amb la Festa de la Mare de Déu.

Després d’un any d’espera, finalment el poble d’Algemesí eixirà al carrer per a viure una vegada més la Festa de la Mare de Déu, començant amb la Processó de les Promeses. Els xiquets i xiquetes interpretaran els Misteris i Martiris, mentre que les muixerangues novament intentaran tocar el cel amb les mans.

Els Bastonets i Bastonetes batallaran de nou pels carrers Molí i Capella acompanyats per la música de les dolçaines i tabalets. L’esclat de color vindrà de la mà dels més jóvens amb els balls de les Pastoretes, la Carxofa i els Arquets, als quals seguiran les Llauradores ballant el seu bolero.

Finalment, els Tornejants tancaran la comitiva i els Volants escortaran a la Mare de Déu de la Salut fins a la Capella de la Troballa, on la Banda Santa Cecilia posarà punt final a aquesta primera processó junt amb el só ancestral de les campanes. Cal no oblidar que aquest any estaran observant delegats enviats des de diverses parts del món, per a ser testimonis d’una celebració que ha vençut el temps i que remunta la seua història fins al segle XIII.

Aquesta primera cita no és més que el punt de partida, ja que els algemesinencs i algemesinenques es tornaran a reunir als carrers del poble a les 10 del matí del dia 8 per a assistir a la Processoneta del Matí en el carrer en Berca i la Plaça Major. Ho tornaran a fer una última vegada a les 19.30 hores d’eixe mateix dia per a la Processó de Volta General pels carrers del casc antic, que serà el fermall final de la Festa. A les 3 de la matinada es donarà per conclosa la celebració d’aquest Patrimoni Immaterial de la Humanitat amb els tres intents d’entrada, que acabaran per a alegria de tot un poble amb la Mare de Déu entrant, un any més i com deu ser, a la Basílica de Sant Jaume.