Policies de paisà sancionaran en Cullera als que no arrepleguen els excrements de gossos

0
1594

Els policies actuaran d’incògnit i les sancions seran de 90 €

 

L’Ajuntament de Cullera dóna un altre pas en la lluita per mantenir la via pública lliure d’excrements de gossos. La Delegació de Govern ha autoritzat que els policies puguen treballar de paisà a partir d’este mes de setembre per a controlar i sancionar a tot aquell que no elimine dels carrers les deposicions dels seus cans.

La iniciativa està coordinada entre les regidories de Medi ambient, encapçalada per Hugo Font, i de la Policia Local, amb María José Terrades al capdavant. La sanció serà de 90 € i pretén sensibilitzar als amos dels gossos sobre la necessitat de mantenir els carrers nets.

L’obligatorietat d’arreplegar les defecacions i dipositar-les en les papereres ve contemplada en l’ordenança municipal, com a mesura higiènica ineludible, i afecta vies públiques, jardins i passejos i qualsevol lloc destinat a trànsit de vianants.

És l’última fase d’un conjunt d’iniciatives motivades per les queixes veïnals i en les quals l’ajuntament ha estat treballant en els últims anys. Entre elles, la creació de zones habilitades perquè els gossos facen les seues necessitats, els coneguts com pipicans, o la posada a la disposició dels veïns de papereres amb borses per als excrements de les mascotes.

‘Els amos de les mascotes s’han de responsabilitzar d’elles, i açò inclou la recollida de la seua femta’ afirma Font. ‘Des del consistori hem treballat per a oferir llocs d’esplai caní i brindar eines que faciliten la retirada dels seus excrements’.

Malgrat la visible reducció d’este tipus de brutícia en algunes zones de la localitat gràcies a les anteriors iniciatives, s’ha considerat necessari complementar l’estratègia amb esta mesura sancionadora a la recerca de millors resultats.

L’objectiu final és incentivar un canvi en la consciència dels amos de les mascotes que repercutisca en un millor civisme i neteja dels carrers.