Alzira elimina el canyar del Xúquer on habilitarà àrees recreatives i de bany

0
5783
El regidor de Medi Ambient Pep Carreres en la zona lliure de canyes
Zona que podria habilitar-se per al bany
L’àrea eliminada de canyar vista des del centenari pont de Ferro

El canyar entre el pont de Ferro i el pont groc serà sustituït per bosc de Ribera

En la zona netejada per la CHX ha aparegut un ullal

Carreres: «Volem recuperar l’ecosistema i fer un lloc de referència per als alzirenys» 

L’Ajuntament d’Alzira està donant-li tota la canya que pot als canyars del riu Xúquer i no va a parar fins convertir en bosc de Ribera, àrees recreatives i zones de bany, el tram situat entre el pont de Ferro i l’anomenat popularment com pont groc o de Mc Donalds

Pel moment ha aconseguit que la pròpia Confederació Hidrogràfica del Xúquer òbriga camí, en una distància de mig quilòmetre, en la marge esquerra del riu, a partir del pont de Ferro fins l’antic arenal. Així la regidoria de Medi Ambient habilitarà l’accés a esta zona pel camí de Ràfol, essent el primer que possibilitarà accedir als veïns en la marge esquerra del Xúquer.

Esta nova zona rescatada es convertirà en una àrea recreativa i fins i tot en una zona de bany en la part més accessible al riu. Abans Medi Ambient amb el suport de la Fundació Lime omplirà l’espai amb espècies aquàtiques i arbres característics dels bosc de Ribera.

Els treballs de neteja han propiciat l’aparició d’un desconegut ullal on els tècnics municipals tenen previst «analitzar l’aigua i la seua procedència» segons ha revetlat Carreres a Riberaexpress.

El departament de Medi Ambient treballa a fons per convertir, l’espai que separa els dos ponts alzirenys «en un parc fluvial que amplie la integració del Xúquer en la ciutat», comenta el regidor Pep Carreres junt el propi riu, il.lusionat en que l’eliminació total del canyar facilite l’accessibilitat dels alzirenys a la vorera del Xúquer.

Port de piragüisme

En la marge dreta el riu ja és accessible en el tram que coincidix amb la Ciutat Esportiva on l’Ajuntament i el club local de piragüisme han construït un port per a piragües en l’antic moll de barques areneres.

El regidor de Medi Ambient, Pep Carreres confia en que «el riu recupere el seu ecosistema, temps i siga un lloc de referència que puguen gaudir els alzirenys». També espera el suport de la resta d’administracions per a este ambiciòs projecte que «deuria extendre’s a la resta de la comarca».

Riberaexpress