L’Alcúdia posa en marxa dos nous parcs per a gossos

0
932

Un parc de més de 1.000 m² amb obstacles d’agilityi altre de 650 m²demandes dels pressuposts participatius

Des de fa alguns dies estan obertes al públic doszones noves per a gossos, d’acord amb allò que van votar els alcudians i alcudianes en els pressuposts participatius. Una situada prop de la SéquiaReial, al carrer Argenters del polígon Camí Reial i altra situada al carrer Riu Magre del polígon La Creu. Al mateix temps l’anterior zona per a gossos situada al carrer PabloIglesiases transformarà en una zona enjardinada. Aquests nous parcs han suposat una inversió de 30.688 euros, en part subvencionats per la Diputació.

La zona situada prop de la SéquiaReial, és un magnífic espai de 44 x 23metres (més de 1.000 m²) dotat d’un circuit d’agilityamb 8 obstacles-jocs distints, 4 bancs, una font, arbrat, paperera i dispensador de bosses.Més menuda, però també amb un ample espai, és l’altra zona (650 m²). Tant una com l’altra disposen de doble porta de seguretat, de manera que estigagarantida l’entrada i eixida dels animals sense problemes.

L’Alcúdia comptarà amb aquests 2 nous parcs per a gossos amb un total de 3 zones destinades a l’esbargiment d’aquests animals, una demanda dels propietaris de les mascotes.Des de l’Ajuntament s’ha fet una crida al civisme dels propietaris demanant el respecte i cura d’aquests espais, de manera que els animals puguengaudir d’ells molt de temps, evitant que es convertiscaen un lloc brut i ple d’excrements, que es deixed’utilitzar.

En aquest sentit, s’han elaborat unes normes d’utilització d’aquests parcs en les que s’indica que aquests espais són unes zones perquèels gossos puguenjugar i córrer amb llibertat, però on s’ha de respectar la normativa existent sobre aquests animals.Per allò és important que els excrements siguenreplegats pels propietaris dels gossos, igual que en qualsevol altra zona del poble, que s’ha de dur sempre bosses damunt com estableix l’ordenança local o que els gossos de races perilloses han de complir la normativa legal.Finalment es recorda als propietaris que en aquests parcs han de vigilar i controlar els seus animals per evitar que molesten a altres que estiguenen la mateixa zona.