Justícia adjudica la redacció del projecte del Palau de Justícia d’Alzira

0
1896
La consellera de Justícia amb l'alcalde d'Alzira davant els jutjats de la plaça del Sufragi

El concurs ha sigut adjudicat a una UTE per 314.000 euros

El Palau agruparà en un edifici les tres seus judicials actuals

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha adjudicat la redacció del projecte i l’adreça d’obres per a construir un nou palau de Justícia a Alzira.

La unió temporal d’empreses (UTE) ‘Incosa i Milla, Mira i Navarrés Arquitectes’ ha sigut l’adjudicatària del concurs per un import de 314.025,71 euros, impostos inclosos.

La licitació inclou serveis d’arquitectura i enginyeria, així com estudis de tecnologia i serveis per a dotar a la nova seu judicial de la capital de la Ribera Alta dels mitjans més moderns per a dur a terme la seua funció.

L’anunci de licitació ja ha sigut publicat en el Diari Oficial de la Unió Europea i en breu ho serà també en el Butlletí Oficial de l’Estat i en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. El termini perquè les empreses del sector de tota l’Europa comunitària presenten les seues propostes es va iniciar el 7 de febrer i va concloure el passat 20 de març. A partir del pròxim 17 de setembre es podrà signar el contracte amb la UTE guanyadora ja que en aquesta data expiren els terminis legals per a resoldre possibles recursos a la decisió del procés concursal al que es van presentar cinc empreses.

Una vegada acabe el termini legal de recurs, l’empresa guanyadora del concurs tindrà vuit setmanes per a la redacció del projecte bàsic des de la signatura del contracte. D’altra banda, el termini de redacció del projecte d’execució i de l’estudi de seguretat i salut serà de dotze setmanes.

El nou palau de Justícia d’Alzira és una de les prioritats del departament que dirigeix Gabriela Bravo ja que es tracta d’un dels partits judicials més grans que té la Comunitat Valenciana que segueix sense comptar amb un edifici judicial propi.

Amb aquesta licitació s’engega un ambiciós projecte que servirà per a agrupar en un únic edifici les tres seus judicials que actualment estan disperses en immobles de la Ronda d’Algemesí, la plaça del Sufragi i la plaça de la Generalitat.