Carlet aconseguix una recaptació històrica amb més de 61.000€ en la subhasta de palcos

0
944
Un moment de la històrica subhasta

25 dels 38 palcos subhastats superen o igualen la xifra dels 1.600 €

S’han pagat 1.800 euros pel palco més car de la subhasta

El metre quadrat de la plaça Major per a gaudir de les revetles de les festes de Carlet es dispara. Enguany la subhasta de palcos que organitzen els Festers 2018 ha batut records. La recaptació de la subhasta d’enguany ha consolidat la tendència a l’alça encetada ara fa dos anys quan es va aconseguir una xifra rècord, 50.750 €, al 2015 ja es van recaptar 44.650 €, i trenca la dinàmica de preus baixos el 2013, que va deixar una recaptació únicament de 17.400 €. Respecte a l’any passat, la subhasta enguany ha recaptat 12.700 euros més.

Les xifres parlen: el palco més car 1.800 euros i el palco més barat 1.050 euros, tenint en compte que el preu d’eixida dels palcos era de 550 €. Cinc palcos han costat 1.750 euros, 8 s’han quedat en els 1.700, 3 han arribat als 1.650 € i 4 s’han pagat a 1.600 €. Unes dades que certifiquen que un 85 % dels palcos ha superat la barrera dels 1.500 euros.

Enguany, la subhasta s’ha celebrat al Teatre Giner. S’ha canviat el tradicional escenari de la Casa de la Cultura per un lloc més gran com és el Giner per tal de donar cabuda a totes les persones interessades. De fet el teatre es va omplir de gom a gom amb les diverses colles que aspiraven a palco, per a viure les Festes en primera línia a la plaça Major, on es duen a terme les revetles. A través del sistema de subhasta, i amb un preu d’eixida de 550 euros, les distintes colles d’amics licitaven per obtindre un dels 38 palcos que se subhasten.

Cal recordar que el que se subhasta és l’espai on va ubicat el palco, 38 espais de 2 x 2 metres, i que el preu varia en funció de la seua ubicació en la plaça, respecte a l’escenari dels actes. En qualsevol cas, un dels factors que determina que un palco coste més diners que un altre és la preferència de les colles per algun d’ells en concret. Esta sana competència ha originat que fins i tot hi haja hagut colles que s’han quedat sense palco, perquè enguany la demanda ha superat l’oferta. Com hem dit, realment, el que se subhasta és l’espai, perquè el palco en si, fabricat de fusta o de ferro, l’aporta cada quadrilla. Els palcos, fins i tot, s’arrenden.

El pròxim divendres 31 d’agost tindrà lloc la plantada de palcos a la plaça Major. Cada colla muntarà durant la vesprada el seu palco en el lloc que li pertoca, des del qual disfrutaran de les nits de festa fins al pròxim diumenge 9 de setembre. Enguany, la plantada de palcos també tindrà una novetat perquè els primers a estrenar l’escenari de la revetla seran el grup Seguridad Social, a partir de les 12 de la nit.