Alzira promou una ruta guiada pel barri històric de la Vila

0
1945
Plaça de Casassús en la Vila amb el palau en procés de rehabilitació
L’edifici que alberga al Museu Municipal MUMA
Una part del recinte amurallat construït pels àrabs

El Palau de Casassús en obres serà obert al públic

Les muralles, la Casa Reial i el MUMA llocs destacats de la ruta

L’Ajuntament d’Alzira projecta donar-li «vida a la Vila» amb una ruta guiada setmanal pel barri históric que recorrerà el principal patrimoni cultural i artístic de la capital de la comarca

Una ruta destinada a que «tots els veïns i col.lectius locals coneguen a fons la nostra història i el nostre patrimoni» segons ha manifestat a Riberaexpress l’alcalde Diego Gómez.

La primera autoritat local ha destacat la rehabilitació que el consistori està realitzant en el Palau de Casassús, que a partir de setembre estarà de nou obert al públic; s’han invertit ja més de 600.000 euros en la reconstrucció del sostre i en el reforçament de distints elements que han provocat «l’aparició d’arcs gótics».Es tracta d’una primera fase de la seua rehabilitació que estarà oberta al públic en pocs dies.

El Palau de Cassassús formarà part d’esta Ruta per la Vila en la que també estaran les muralles àrabs, la Casa Reial, el MUMA, la Casa Alós, la Casa Consistorial i la parròquia de Santa Caterina a més de plaçoletes de la Morera, del Carbó, del Sufragi, Pou i Cassassús i carrerons com Saludador, Carnissers i Salineria entre altres. Altre lloc visitable de la ruta serà, sens dubte, el Museu Faller, situat al carrer Major Santa Maria, que acaba de ser remodelat per la regidoria de Festes.

Recuperació del barri

L’actual barri històric de la Vila és l’antiga Illa del Xúquer ubicada en un meandre del riu i envoltada per un recinte amurallat. La seua degradació que començà a primers del segle XX amb l’expansió de la ciutat es va agreujar amb la pantanada de 1982 davant el nombròs abandonament de la zona.

Un Pla Especial de Protecció i Reforma promogut per l’Ajuntament d’Alzira i la Generalitat iniciaren la seua recuperació a finals del segle XX i que ha facilitat la rehabiltiació de vivendes modernistes i la tornada de veïns al barri.

«Es tracta de donar-li vida a La Vila» recalca la primera autoritat local convençut l’èxit d’esta nova iniciativa del govern local.

Riberaexpress