Pilar Moncho: «Ara l’objectiu és que les Danses de Guadassuar siguen Patrimoni de la Humanitat»

0
2189
Dansà del passat dissabte
L’alcalde de Guadassuar i la diputada de Turisme en la última dansà

Ruth Osca i David Beltran reina i rei de les Danses 2019

 

La diputada de Turisme Pilar Moncho, Cap de Dansa, del passat dissabte, manifestà durant el seu discurs que l’objectiu de Guadassuar i de les administracions valencianes, «ha de ser aconseguir que les danses siguen declarades per la Unesco Patrimoni Immaterial de la Humanitat», després del reconeiximent com a Bé d’interés Cultural.

Moncho elogià la capacitat de tot un poble; «sou capaços de fer ballar herois imaginaris i d’altres més reals, teniu l’habilitat de transformar-vos en personatges fantàstics i que no vos coneguen ni familiars ni amics». I afegí la Cap de Dansa suecana, «això té un nom i és diu art, art amb vida pròpia que evoluciona al mateix temps que la societat» i que a més «va inoculant-se en els més menuts per a que perdure al llarg de les properes generacions i que mai desaparega».

Per la seua part l’alcalde de Guadassuar, Salvador Montañana resaltava «el final d’una setmana màgica per als carabassots, on els carrer s’han omplit d’emocions, colors, música i gent, l’element més important per a aconseguir que una festa no es perda i perdure en el temps». Montañana felicitá a Ruth Osca i a David Beltran, reina ia rei de les danses 2019 i tancà la Setmana de Danses 2018 indicant que «ara ja sols queden els records d’aquesta setmana i l’emoció del compte enrere per a tornar a ballar les danses».