Compte enrere per a la V edició de l’EspigaRock de Sueca

0
729

 

L’Espiga Rock presenta l’ordre de les actuacions del doble programa del Festival

Queda poc més d’una setmana perquè s’inaugure la Fira i Festes de Sueca amb la cinquena edició del festival EspigaRock. Dos dies seguits de música, en clau reivindicativa i festiva, donaran el tret d’eixida al programa que arrancarà amb esta edició especial – V aniversari -. L’organització del festival ha presentat esta setmana l’ordre d’actuacions i la distribució dels grups que participaran els dies 31 d’agost i 1 de setembre, un cartell amb una gran varietat d’estils musicals, en què participaran fins a 12 grups i solistes que van des dels veterans dels escenaris valencians i estatals als artistes emergents, veus i músiques en plena projecció.

Atzembla serà l’encarregada d’obrir el festival (20:45 h) i farà vibrar al públic a colp de guitarra, amb les cançons del seu últim disc Instint. En segon lloc, sonarà el mestissatge mediterrani amb les cançons del Diluvi (21:55 h) que precedirà les bandes de punk rock Gatillazo (23:10h) i el Último Ke Zierre (00:35 h). A les 2 de la matinada serà el torn del grup vallesà KOP, que este 2018 ha presentat el seu nou disc Revolta. El punt final de la primera jornada del festival el posaran Jazzwoman i Periferia Norte (3:30h).

La segona jornada de l’Espiga començarà a les 22:00 h. de la nit amb Albuferians. Els guanyadors del segon concurs de bandes EspigaRock obriran boca amb Ska clàssic, rocksteady i reggae. Cinquanta minuts després pujarà a l’escenari Tesa, una de les comptades veus femenines en actiu de l’escena rap en valencià. A mitjanit, serà el torn de l’excomponent del grup Obrint Pas, Xavi Sarrià, amb el Cor de la Fera. El reggae i el ska vindrà de la mà de la banda ontinyentina Auxili (01:30 h) i Prozak Soup (03.00 h) deixaran al públic ben amunt, amb el seu estil de música eclèctic, que ells anomenen ‘electro-core’. Finalment, tancaran el festival, amb rock alternatiu i guitarres distorsionades, la banda de la Serra de Mariola Inèrcia (04:05 h).

L’EspigaRock tanca el cicle de concerts i festivals del calendari estiuenc, abans de l’inici del nou curs. L’evolució ha sigut clara i constant al llarg dels anys fins a tal punt que el consistori suecà ha decidit doblar enguany l’aposta, això sí, mantenint-se fidel al seu esperit. Un dels imprescindibles a l’EspigaRock és un cartell cada vegada més paritari. Si l’any passat les dones van tindre gran quota al cartell amb la presència de Pupil·les i Mafalda, enguany es continua en esta línia. En esta edició hi haurà dones sobre l’escenari en les actuacions de JazzWoman, Tesa, El Diluvi, Xavi Sarrià i el Cor de la Fera, Inèrcia i Albuferians.

L’EspigaRock és un festival ja consolidat, amb només cinc edicions, per on han passat bandes de reconeguda trajectòria i renom com ara Aspencat, La Gossa Sorda, Els Catarres, Reincidentes, Boikot, Smoking Souls, Pupil·les, Mafalda, Ebri Knight, Atupa o Sva-Ters. És un festival que compta amb l’organització de l’Ajuntament de Sueca i el suport i l’ajuda de la Diputació de València, la Generalitat i l’Institut Valencià de Cultura.

 

Els abonaments estan disponibles al web del festival i a l’oficina de turisme de la ciutat de Sueca, que es troba al mercat central La Plaça, a un preu de 15 euros amb l’accés al festival per als dos dies. També es podrà adquirir l’entrada d’un dia per 11 euros, al mateix web i a taquilla en l’accés al recinte.