El Govern concedix 850 milions al Consell a canvi de donar suport al sostre de gasto

0
733
Ximo Puig a l'Alcúdia
Ximo Puig a l’Alcúdia

Puig: «L’acord de hui marca l’inici d’un canvi d’actitud particular amb els valencians»

La Generalitat ha anunciat que finalment votarà a favor de la proposta de l’executiu central sobre el sostre de gasto degut al que el president Ximo Puig definix com un canvi d’actitud del govern de Madrid amb la Comunitat Valenciana. Un canvi d’actitud que traduït en diners suposa 850 milions d’euros per a les arques de la Generalitat.

Per a començar perquè entre l’augment del dèficit autoritzat i les quantitats de l’IVA de les que disposaran les autonomies gràcies a l’acord, la Comunitat rebrà 500 milions d’euros addicionals i una refinançament de 1000 milions d’euros de deute. Expliquen en el govern valencià que aquesta no és la solució definitiva, però servix d’alleugeriment transitori mentres es negocia el nou model de finançament.

Però el més important, segons remarca Puig, és que l’acord de hui marca l’inici d’un canvi d’actitud particular amb els valencians que hem sigut els grans marginats per l’anterior Govern Central. I és que s’ha aconseguit un acord pel qual se soluciona una de les grans discriminacions que ha patit la Comunitat Valenciana. El deute del Consorci de la Marina (entorn de 350 milions) serà assumida per l’Estat. Per a Ximo Puig, «hem aconseguit un canvi d’actitud amb fets i la Comunitat Valenciana està en la mesa de negociació i és respectada.»