Carcaixent aplica un tractament biològic contra el morrut roig

0
748
Este tractament, més respectuós amb el Medi Ambient, ajuda a augmentar les defenses de l’exemplar contra la plaga del Morrut Roig

L’Ajuntament de Carcaixent, a través de l’empresa municipal PROCARSA que té l’encomana de la jardineria, està aplicant un nou tractament biològic a les palmeres de la localitat en la lluita contra el morrut roig. La presència d’este insecte és un greu problema que sol afectar a espècies concretes de palmeres com les datileres, provocant-los engroguiment i pansiment, podent arribar a produir-se la mort del peu afectat.

El tractament biològic que està aplicant-se en els exemplars de palmeres es basa en la introducció d’un fong específic (Phoemyc) que es va trobar en un palmeral d’Elx i que ajuda a potenciar les defenses de l’exemplar contra el morrut roig. Este tractament innovador es reforça amb actuacions amb producte químic en aquelles palmeres que mostren símptomes d’estar ja afectades per la plaga.

Quan el fong entra en contacte amb la palmera, a l’igual que passa amb els humans, la planta se sent atacada per un organisme i actua activant el seu sistema defensiu. El seu cos respon a un atac que realment no esxisteix – ja que el fong no li fa cap mal- quedant per tant la palmera preparada per afrontar un futur atac real que podria estar provocat pel morrut roig o altres situacions estressants com la falta d’aigua.

Segons s’ha assenyalat des de l’àrea de Medi Ambient «este nou tractament és més respectuós amb el medi ambient ja que combina la lluita biològica, a través d’un fong natural que parasita al morrut, provocant la seva mort, juntament amb un suport de tractament químic, reduint-se considerablement la quantitat de productes de síntesi a emprar. «