Alzira tala el xop de 65 anys ubicat front l’IES Josep Mª Parra

0
3202

Segons Gestió Urbanística patia risc de caiguda per la seua inclinació

En el mes de maig es va instal•lar per part de l’Empresa Baobab Vivers i Certhia Arboricultors un sensor d’inclinació en el mencionat arbre, realitzant-se un seguiment periòdic.

Despres del seguiment que es realizat el Xop ( Populus alba ) situat en la confluència dels Carrers Francisco Bono i Pare Castells, cert indicadors que induïen a pensar en la possibilitat que dit exemplar poguera presentar tendència a una creixent inclinació, per la qual cosa hi hauria un possible risc de caiguda que podria afectar per la seua ubicació als veïns de la zona a més , de ser un lloc de pas i estada per la proximitat d’un establiment d’hostaleria i l’institut Josep Mª Parra.

Inclinament continu

En el dia d’ahir es va detectar el senyal d’alerta respecte a què s’havia inclinat l’arbre, sense mediar episodis extraordinaris de vent,y sense que el sensor haja tornat a la normalitat, la qual cosa indica sense cap dubte que dita exemplar es va inclinant de manera contínua, i per tant, generant un risc concret per a persones i béns.

Sent que l’exemplar no es troba protegit per cap normativa, i sent que, pel seu estat i ubicació, es descarta un possible trasplantament, s’ha de procedir al seu tala urgent.