Més de 5.000 firmes reclamen que l’espeaker torne a usar el valencià en Mestalla

0
1430
El periodista Manolo Mas nou speaker del València CF
El periodista Manolo Mas nou speaker del València CF

Una part de l’afició critica que en la presentació només es parlara en castellà i el club diu que a partir d’ara s’utilitzaran les dos llengües

Més de 5.000 firmes exigixen que el «speaker» de Mestalla use el valencià, una petició perquè el València CF torne a utilitzar el valencià en els partits de Mestalla porta arreplegades més de 5.000 firmes en poques hores. La iniciativa és de la plataforma denominada «Que el València CF no renuncie a la llengua pròpia dels valencians» en Change.org com a reacció a la supressió de l’idioma propi en l’acte de presentació de la plantilla dissabte passat en l’estadi valencianista.

Després de 24 anys de l’ús de la llengua pròpia a Mestalla, el València CF va prescindir de la seua utilització en l’esmentat acte. Com ja va informar Levante-EMV dissabte passat, l’entitat ha decidit no comptar amb el speaker José Manuel Parra i substituir-ho per Manuel Mas, periodista que treballa a València CF Ràdio, qui a partir d’ara combinarà la seua labor en l’emissora amb la funció de locutor en els partits que el club dispute a casa.

Per a sorpresa d’una bona part dels assistents, els comentaris a peu de camp van ser íntegrament en castellà, quan Parra utilitzava el valencià, igual que feia quan també animava els partits del València Basket en la Fonteta. Fonts del València CF van argumentar que s’alternarà el castellà i el valencià en els partits a Mestalla, encara que en la presentació no es va utilitzar la llengua vernacla. València CF Ràdio sí que retransmet els partits en valencià en la veu de Josep Rovira.

Levante-EMV