El Medusa deixa a Cullera un impacte econòmic de 25 milions

0
3165

L’ajuntament valora positivament el festival que ha deixat la ciutat al 100 % d’ocupació

L’organització ha xifrat en més de 300.000 els assistents al festival

El Medusa Sunbeach Festival més multitudinari de la seua història també ha sigut el més beneficiós per a l’economia local de Cullera

L’ajuntament de la ciutat xifra en més de 25 milions d’euros l’impacte econòmic d’un esdeveniment la repercussió del qual va més enllà dels sis dies que dura l’acampada, els concerts i les preparties.

 

L’organització ha xifrat en més de 300.000 els assistents a la quinta edició. Així mateix, ha estimat en més de 1.500 els llocs de treball directes i indirectes generats. D’altra banda, l’ocupació turística en el municipi ha aconseguit el 100 % durant estos dies, en gran part per la massiva afluència dels coneguts popularment com a ‘medussers’.

 

De fet, moltes d’eixes reserves s’havien efectuat des de feia mesos i l’allotjament en la capital turística de la Ribera —malgrat les 10.000 places extra habilitades en el càmping del festival– ha sigut insuficient per a cobrir tota la demanda.

 

D’altra banda, la logística del mateix festival ha suposat un revulsiu per a moltes empreses de Cullera i els voltants.

 

L’alcalde de la ciutat, Jordi Mayor, ha assenyalat que les xifres del Medusa demostren que el festival s’ha convertit en un element més que contribuïx a «impulsar la nostra economia, no solament als sectors que van lligats al turisme, sinó també a moltes altres empreses que treballen perquè este gegantesc muntatge puga ser realitat».

 

Tot i que l’alcalde comprén les molèsties col·laterals que genera un esdeveniment d’esta magnitud i ressalta els esforços i avanços dels últims anys per a reduir-les, sosté que el benefici per a la ciutat de la celebració del Medusa «ho compensa amb escreix».

 

Rendibilitat en termes d’imatge

 

L’«extra» que suposa el festival de música EDM més important d’Espanya es mesura també en termes d’imatge. La projecció nacional i internacional aconseguida per la marca Cullera «suposa una de les millors campanyes de difusió de la marca a la qual pot aspirar una destinació turística com la nostra». I açò, seguix la màxima autoritat local, és un intangible d’alt valor.

 

Que artistes de talla internacional com David Guetta o el rei del techno, Carl Cox, hagen inclòs Cullera en les seues gires mundials «aporten valor afegit a la marca, contribuïxen al reconeixement i prestigi de Cullera», conclou l’alcalde.