Alzira instal.larà 12 jardineres en Hort dels Frares que estarà a punt en setembre

0
3148
Jardinera colgant pilot que experimentarà alguna modificació en el seu dissenys final
Jardinera colgant pilot que experimentarà alguna modificació en el seu disseny final

Pascual: «Hort dels Frares i Santa Rita seran en setembre uns carrers totalment nous»

Els vianants podran transitar esta setmana sense obstacles entre l’encreuament  la Plaça Major i l’encreuament amb Santa Rita

L’Ajuntament d’Alzira té previst instal.lar un total de 12 jardineres en alt(6 a cada part) en el nou carrer Hort dels Frares, obres que estaran totalment acabades durant la primera quinzena de setembre

«Hem recuperat l’endarreriment de 18 dies de les obres», assegura el responsable de la regidoria de Gestió Urbanística, Fernando Pascual, arran les dificultats derivades de l’envelliment de la xarxa de clavegueram que supera els 200 anys d’antiguitat. En el cas de la xarxa d’aigua potable, els tècnics detectaven «al voltant de 40 fugues anuals». Cal tindre en compte que la canonada ubicada al subsol d’Hort dels Frares abastix al 80% de la població d’Alzira.

Esta setmana estarà a punt per transitar els vianants en el 75% d’este cèntric carrer; concretament en el tram comprés entre el creuament amb Santa Rita fins la Plaça Major, encara que el pas dels vehicles dels residents deurà esperar, segons Pascual; «fins la primera quinzena de setembre», data prevista per a la culminació total dels treballs iniciats a finals de maig.

En estos moments els treballadors de l’empresa Aguas de Valencia, estan fent les acomeses que conecten les vivendes i els comerços a les canonades centrals de l’aigua potable i del clavegueram.

El consisitori ha encomanat a una empresa la instal.lació d’una dotzena de jardineres colgants, en forma de mitja lluna, d’unes columnes d’alumini que adornaran el carrer ubicant, sis a cada costat de la via. Estaran dotades, totes elles, de sistema de reg per degoteig i estaran conectades a la xarxa d’aigua potable. El passat divendres es va fer una prova amb una jardinera pilot, encara que el seu disseny final patirà alguna modificació puntual.

Pascual destaca que, en el termini d’unes 30 dies, Hort dels Frares i Santa Rita «seran uns carrers totalment nous».

Riberaexpress