Alzira acollirà un refugi comarcal amb capacitat per a 150 animals abandonats

0
6675

Funcionarà en 2019 amb la col.laboració de 34 municipis de la Ribera

Es construirà en una parcel.la de 2.000 m2 oferida per l’Ajuntament d’Alzira

La inversió en les instal.lacions supera els 450.000 euros

L’abandonament d’animals i el sacrifici dels mateixos és una constant que es repeteix al nostre voltant més sovint del que imaginem. Per acabar amb accions com aquestes, la Mancomunitat de la Ribera Alta junt amb el Consorci de la Ribera posarà en marxa el primer refugi públic d’animals d’àmbit comarcal que funcionarà a partir del pròxim any gràcies a la col·laboració de 34 pobles de la Ribera.

El refugi es construirà en Alzira, en una parcel·la de 2.000 m², oferida per l’Ajuntament d’Alzira, al polígon industrial de la ITV, al costat de la CV– 42 entre Alzira i Algemesí. Per a posar en marxa el projecte seran necessaris 453.000 euros, que seran invertits tant en la construcció de les instal·lacions, com en els vehicles que seran indispensables per a arreplegar tant a gossos com a gats.

Aquestes despeses es veuran reflectides en una inversió dels ajuntaments en la que eixiran a 0,81 euros per habitant. Cal dir que l’Ajuntament de l’Alcúdia tenia contractat un servei de recollida d’animals que ara serà substituït pel nou servei del Consorci de la Ribera, en una aposta per la gestió directa del servei per la pròpia administració.

La capacitat d’aquest nucli zoològic serà de 150 gossos i estarà controlat pel Consorci de la Ribera que gestionarà el servei de recollida i control d’animals abandonats. També comptarà amb la participació d’associacions protectores que facilitaran les gestions d’adopció per tal que habiliten els mitjans necessaris per a arreplegar als animals que s’hi troben. Amb la participació de tots podrem aconseguir donar refugi a tots aquests animals que no escullen el seu destí d’acabar abandonats enlloc, encara que l’acte d’abandonar-los continua sent il·legal. Ells no tenen veu per a reclamar els seus drets, però nosaltres els podem ajudar.