Els 29º de la mar i els núvols baixos responsables de les nits tórrides a la Ribera

0
903
El Mediterrani en Cullera
El Mediterrani en Cullera

El Mediterrani registra temperatures d’entre els 28 i els 29º

La temperatura no baixà a Alzira i altres pobles dels 30º fins les 2 de la matinada

La sensació tèrmica de la pasada nit fou de 40º davant l’elevada humetat 

 

A Alzira i bona part dels municipis de la comarca no ha baixat dels 30º en bona part de la nit el que ha provocat que molts veïns l’hagen passat en vetla. Era ja prop de les 2 de la matinada, quan arribà la tronada, el mercuri va baixar fins els 27,6º

Sembla que hui dilluns la nit tropical continuará a la comarca tot i que les temperatures poden baixar entre 1 i 2º.

Bona part de la culpa d’esta xafogor nocturna la té el calfament de la mar que segons el meteoròleg alzireny d’Avamet, Toni Rubio, «es troba entre els 28 i els 29º de temperatura».

A més la plogudeta d’esta nit que, en el millor dels casos, s’ha quedat en tan sols 3 l/m2 «és insuficient per a renova la massa d’aire calenta. L’altre factor que ha influït en estes nits «tòrrides» com diu Rubio ha sigut l’elevat grau d’humitat, al voltant del 85%. Així els 30º que feia cap a les 2 de la matinada es convertixen en una sensació tèrmica «d’uns 40º».

L’especialista d’Alzira considera que el patiment dels riberencs s’ha incrementat davant les nombroses hores que el termòmetre ha superat els 30º concretament entre les 10 del matí i les 2 de la matinada.

La calor ha afectat tant a l’interior com a la zona costanera com ho demostren els 35º que es registraren a la platja d’El Perelló. Segons explica Rubio a Riberaexpress «la massa del Mar Mediterrani exercix una gran influència als municipis tant els costaners, cas de Cullera, com els que es troben relativament prop cas d’Alzira». I a l’abastar l’aigua temperatures pròximes als 29º «deriva que els núvols es condensen fent de tapadera i evitant que la calor escape cap a l’atmòsfera».

Les nits tropicals poden allargar-se fins el pròxim dilluns i que caldrà esperar al cap de setmana perquè baixen de forma considerable.

Riberaexpress