Alzira neteja la pineda del Malecó per a convertir-la en una àrea recreativa

0
2796
La pineda del malecó sense la brutícia que patia des de feia molts anys
La pineda del malecó sense la brutícia que patia des de feia molts anys
Els alzirenys podran gaudir per primera vegada d’este paratge

Medi Ambient projecta instal.lar una àrea recreativa en este paratge

Després l’estiu farà dos miradors al Xúquer i els barrancs de Barxeta i Casella

 

L’Ajuntament d’Alzira ultima esta setmana la neteja de la pineda ubicada al malecó tot just front l’entrada a la ciutat per les avingudes de la Hispanitat i Sants Patrons. Tot seguit aplanarà els montículs de terra existents per facilitar l’accés als dos miradors que construirà després de l’estiu. Un en la confluència del riu Xúquer amb el barranc de la Casella i l’altre on s’unix a este barranc el de Barxetra procedent de Carcaixent.

Serà la primera vegada que els alzirenys puguen gaudir d’esta pineda que data dels anys 80 i que ha estat tots estos anys quasi inaccesible per culpa del brossegueral existent al seu interior.

La regidoria de Medi Ambient projecta convertir este lloc en un paratge semblant al de la Xopera d’Algemesí on instal.larà un àrea recreativa amb bancs, taules i jocs infantils.

Esta zona pertany a l’Anell Verd, un itinerari de 6,5 km, que envolta l’antiga Illa del Xúquer  que el regidor Pep Carreres preveu que «al final d’esta legislatura estiga desenvolupat en un 50%, i definit un itinerari destinat a vianants i cilistes on s’incorporarà arbratge com a element principal».