Costa Rica declara d’interés turístic al Concurs de Paella de Sueca

0
1093

 

El certamen, que ha celebrat la seua segona semifinal al país, s’emmarca en una festa gastronòmica mediterrània recentment declarada d’interés turístic

 

Després de l’èxit de 2017, per segon any consecutiu, l’exòtica Costa Rica ha acollit una de les semifinals del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. El certamen, que encara la recta final d’esta 58 edició, ha celebrat este cap de setmana la prova que s’ha consolidat en només dos edicions com a una festa gastronòmica mediterrània declarada d’interés turístic. La semifinal organitzada pel Restaurant La Lluna de València, ha tingut lloc este dissabte 28 de juliol, a la Rumba de San Antonio de Belén (Costa Rica).

La cullera del jurat internacional ha triat com a Millor Paella Valenciana de Costa Rica de 2018 l’elaborada pel xef Josep Pasqual Martorell de Don Pascualón – paellas a domicilio en Costa Rica- seguida per la cuinada per Norlan Antonio Pavón, del Real Intercontinental San José Costa Rica;  i la de Martha Rebeca Salazar, del Culinay Trainer School.

El mestre paeller Jesús Melero, novament, va descobrir els secrets més ben guardats de l’elaboració del plat als participants en la cita. Els assistents van poder degustar-la i també altres plats i begudes típiques de la cuina espanyola. La festa va estar una jornada molt concorreguda on no va faltar ni el bon menjar, ni tampoc la música en directe.

Melero va participar també a la gira mediàtica per algunes de les televisions principals del país, al costat del xef amfitrió, Toni Montoliu. Una vegada més, la paella del Concurs atrau totes les mirades i focus per allà on passa.

 

Participants locals a la 58 edició del certamen

Amb una bona part de les semifinals internacionals celebrades, l’organització comença a definir ja els participants que competiran a Sueca, el pròxim 16 de setembre, per fer-se amb l’anhelat títol de la Millor Paella del Món de 2018.

Més enllà dels guanyadors de les semifinals internacionals que han aconseguit passe directe a la final, els representants del Concurs, obstinat en implicar als suecans en este prestigiós certamen, s’han reunit recentment amb representants del sector de la restauració local per definir la seua participació en la pròxima edició del Concurs.

Ca Agustí, Restaurant Llopis i Restaurant London seran, elegits per sorteig, els tres establiments locals que s’enfrontaran a la resta de participants, a l’emblemàtic Passeig de l’Estació de Sueca.