Centenars de suecans han pelegrinat hui a la Muntanyeta dels Sants

0
764

 

 

 

La Muntanyeta dels Sants de Sueca ha acollit este diumenge la celebració multitudinària de la festivitat dels Benissants de la Pedra. La ciutat s’encomana cada any a Abdó i Senén perquè protegisquen la collita de l’arròs que té lloc en el mes de setembre.

Centenars de persones enfilaren el camí d’Utxana, la majoria d’ells a peu, d’altres amb bicicleta o tractor, a primera hora de la vesprada, per acudir a la tradicional cita. Un avituallament en ruta amb orxata, llimó granissat i aigua fresca, va ajudar a rebaixar el calor i calmar la sed dels peregrins. Paral·lelament, hi arribaren també diferents autobusos des de Sueca i la platja que el consistori va posar a disposició dels veïns i visitants.

A l’acte va participar una representació nombrosa de la corporació municipal, entre ells l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, i el regidor de Festes, Salvador Giménez. La jornada del diumenge comptà també amb la Festera Major de la capital de la Ribera Baixa, Tania Sáez, i la seua Cort d’Honor; la Començadoreta i les llauradoretes de la Mare de Déu de Sales i representants de diferents col·lectius i associacions del municipi. També un gran nombre de veïns i feligresos van acudir a esta celebració centenària.

La romeria va estar guiada pels xiquets majorals d’este 2018: Iván Vendrell Viel, Kiko Escrivá Vidal, Llorenç Ortiz Ripoll, Xavi Luján Fuster, Ander Coves Carbonell i David Beneito Castells. Al finalitzar la missa de campanya, molts dels participants van emprendre també el camí de tornada per acompanyar els Benissants en el seu trasllat fins a l’Església de Sant Pere Apòstol.

Els actes en honor al Benissants finalitzen este dilluns, a Sueca, amb la celebració de la missa major i la processó general.