Sueca preparada per a la romeria dels Benissants de la Pedra

0
1115

Festivitat dels Benissants de la Pedra

 

La ciutat de Sueca es prepara un any més per a la festivitat dels Benissants de la Pedra. Sueca tornarà a honorar a Abdó i Senén perquè la collita d’arròs siga bona i  les tronades i pedregades que solen ocórrer a finals d’agost o principis de setembre, temps de la sega, respecten el conreu.

 

Les celebracions començaran el diumenge 29 de juliol, amb la tradicional romeria. La concentració s’ha convocat a les 17:00 hores, al carrer Cantant La Vendrell, junt a l’església del Carme des d’on  partiran al voltant de les 18:00 hores fins a la Muntanyeta dels Sants. En arribar, a les 19:00 hores, se celebrarà la missa de campanya a l’ermita i en acabar, es traslladaran els Benissants de nou en romeria fins a l’Esglèsia del Carme pel camí d’Utxana. Tot seguit, sobre les 21:30 hores, es realitzarà el trasllat dels sants des de l’Església del Carme en processó fins a l’Església de Sant Pere Apòstol on finalitzarà la festa, en esta primera jornada.

 

Per a la gent que no puga realitzar el trajecte a peu, l’Ajuntament posa al seu abast autobusos gratuïts amb eixida a partir de les 17:30 hores des de: El Perelló, Les Palmeres, El Mareny de Barraquetes i La Granja Arrossera (Sueca). El servei, que farà el trajecte d’anada i tornada, serà gratuït.

 

El segon dia, el dilluns 30 de juliol, tindrà lloc a les 19:00 hores una missa i en finalitzar, a les 20:00 hores, s’iniciarà la Processó General amb eixida des de l’Església de Sant Pere pels carrers de costum.

 

La comitiva estarà encapçalada pels Majorals dels Benissants. Els xiquets triats per representar-los en este 2018 són: Iván Vendrell Viel, Kiko Escrivá Vidal, Llorenç Ortiz Ripoll, Xavi Luján Fuster, Ander Coves Carbonell i David Beneito Castells.