Plataforma: «L’enemic de la sanitat pública el tenim dins l’Hospital»

0
8405

 

La Ribera necessita saber com estava i com està l’Hospital i el Departament, abans i després de la reversió

No s’han perdut especialitats, ni s’han tancat llits, ni ha caigut l’Hospital, ni els veïns de la Ribera ens hem hagut d’anar a València per carència d’especialitats mèdiques, com vaticinava l’empresa Ribera Salud i els seus portaveus de Sanitatsolsuna, en defensa de la sanitat privada.

L’atenció als Centres de Salut i a l’Hospital ha continuat, amb una percepció positiva per part de les persones malaltes i de les seues famílies. Hi ha algunes qüestions que cal afinar i buscar millor solucions com, per exemple, l’aparcament o el transport públic a l’Hospital, és cert. Hem de recordar que fa menys de quatre mesos totes aquestes qüestions no estaven resoltes sinó al contrari, i allò que ara pareix tan greu era un poc pitjor aleshores.

En aquests mesos en hem adonat que l’enemic de la Sanitat Pública el tenim molt a prop, dins de casa, com s’ha pogut comprovar recentment -per exemple- amb les gravacions als caps de Servei fetes per alguna persona de l’organització. Veiem com s’han heretat responsables i estructures de poder de la concessió anterior que, a poc a poc com una metàstasi, poden danyar tot l’organisme, tot el sistema de salut de la comarca.

I, fins i tot, les conegudes aliances politico-mediàtiques posen tot el seu esforç en fer-nos creure que la reversió està resultant una experiència negativa. I això, ho comproven diàriament les persones que van a ser ateses i les seues famílies, no és cert.

Persones tòxiques

A hores d’ara, encara subsisteixen en la organització persones tòxiques per al sistema que, pacientment i confosos entre el paisatge, intenten minar els ciments de la nostra Sanitat Pública, en el seu benefici o de l’antiga empresa. Cal recordar que Ribera Salud encara té interessos econòmics en diverses concessions sanitàries valencianes i utilitzarà qualsevol excusa -com està utilitzant-la de forma directa o indirecta amb els seus col·laboradors- per desprestigiar els intents de reversió de les concessions que queden. Cal estar ben a l’aguait de les informacions i no creure’s tot el que es diu, sense buscar més informació.

En un Hospital i Departament de Salut, amb més de 2.000 treballadors i treballadores i amb una activitat contínua, és impossible reconduir la situació anterior en només tres mesos, especialment quan la informació que Ribera Salud va deixar fou, en molts àmbits, entre mínima i cap. Serà difícil en el poc de temps normalitzar el funcionament quotidià per causa de la precarietat de la situació que s’han trobat, de l’obsolescència dels aparells mèdics, de la manca de manteniment i de les deficiències en les infraestructures i els vicis ocults que Ribera Salud mai va fer públics.

L’Hospital de La Ribera no era la meravella que ens volien fer creure i ara podem començar a saber-ho en haver pogut conéixer els nous gestors la realitat de la situació que hem heretat.

Suposàvem que assumir la gestió pública de l’Hospital i Departament de La Ribera no seria una tasca fàcil, que hi hauria molts entrebancs des de diferents fronts empresarials, polítics i mediàtics. Per això, des de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública hem volgut des de primera hora que s’explicara a la ciutadania quina era la situació real de l’Hospital i el Departament, per saber a què ens enfrontàvem, ja que vint anys sense pràcticament control de l’Administració i amb l’interés bàsic de la rendibilitat per als accionistes, donen per a molt.

Transparència

La ciutadania te dret a saber tota la informació que Ribera Salud ha negat constantment. Per això, sol·licitem a la Conselleria i a la nova direcció del Departament que siguen transparents i expliquen el que han rebut, amb el que s’han trobat; que ens conten el que hi ha, el que no hi ha i el que hauria d’haver. Incloses, per exemple, les liquidacions dels anys pendents amb Ribera Salud i de les que ja no hem sabut res més. Perquè, si la ciutadania no coneix totes les deficiències que hem heretat del modelo Alzira, que sembla que en són moltes, al final serà fàcil que li les atribuïsquen totes a la nova Gestió Pública. I això no seria just ni raonable per al desig i la necessitat d’una Sanitat Pública, Universal, Gratuïta i de Qualitat.

Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera