L’AVL subvenciona Alzira Ràdio per fomentar de l’ús del valencià

0
1536

 

Alzira Ràdio ha rebut una subvenció de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua pel foment de l’ús del valencià a les emissores municipals de ràdio. L’Acadèmia ha destinat un total de 35.000 euros als mitjans de comunicació que utilitzen habitualment la nostra llengua, dels quals Alzira en rebrà 1.550, amb la qual cosa es convertix en l’emissora més ben dotada de tot el territori valencià.

Com cada any, l’AVL ha fet públiques les ajudes que destina als mitjans de comunicació de premsa, ràdio i revistes d’investigació que fomenten l’ús del valencià. L’objectiu és encoratjar els mitjans de comunicació valencians a fer de la nostra llengua un instrument habitual per a les seues publicacions.

D’esta forma, l’Acadèmia ha repartit 35.000 euros entre 38 mitjans de comunicació que fan un ús normal del valencià. Les ajudes van des dels 500 fins als 2.000 euros segons la difusió, audiència i percentatge que es fa en la utilització de la nostra llengua. D’esta manera, Alzira Ràdio, amb un 97 % de programació en valencià, s’ha convertit, una vegada més, en l’emissora municipal més ben dotada per l’AVL.

A més d’oferir quasi el 100 % de la programació en valencià, Alzira Ràdio també oferix en la seua graella un programa divulgatiu sobre la llengua en col·laboració amb el Servei de Promoció del Valencià de l’Ajuntament d’Alzira (SERVAL). Un espai conduït pel periodista David Chordà i el tècnic lingüístic Jordi Giménez, que actualment es programa en la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes i s’escolta a tot el territori valencià.