Els treballs del SEPE servixen per a «previndre» incendis i «afrontar» les pluges

0
745

 

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i el regidor d’Agricultura i Medi Ambient, Pep Carreres, han visitat els treballs que realitzen les 72 persones de les brigades del SEPE que treballaran el que queda de juliol i agost.

 

Les 72 persones s’han dividit en 11 quadrilles que porten a terme les següents feines:

 1. Neteja i condicionament del barranc de la Falsia, camí Solana, barranc del Mort i la Via Verda (a la Barraca d’Aigües Vives).
 2. Neteja i condicionament del barranc del Rei, barranc Fosc, Vilella, barranc Iborra, barranc Llavaneres, camí Velasco, barranc del Duc, barranc Els treballs del Sepede Sant Bernat (carretera de Cabanyes), barranc de la Redoma, barranc de les Estreles i barranc Clot de Peixet.
 3. Neteja i condicionament del barranc del Respirall.
 4. Neteja i condicionament del camí de l’antic accés a Matías Colom.
 5. Neteja i condicionament del camí de Tora.
 6. Neteja i condicionament dels horts comunitaris i sendes a la zona de la Muntanyeta i la Graella.
 7. A la zona de l’avinguda de la Ribera, tala de bardissa, eliminació de canyes i neteja de trams de l’Anell Verd al seu pas pel barranc de la Casella.
 8. A la zona del camp de tir de la Casella, neteja del recinte, arreplega de fem i plàstic i condicionament del terreny.
 9. Neteja i condicionament de la senda Ombria de la Casella i entrada del barranc de la Casella.
 10. Neteja i eliminació de la canya del riu des del recinte firal fins al poliesportiu, a més de regar els arbres setmanalment.
 11. Obra i condicionament del paviment a la Portella Severino, riu, malecó, Cabanyes, Casella, Xarco la Vaca, la Murta, Rex Natura, camí Benicull (arrels), Lacroix (arrels), xalets de Mazo, camí Alt de Corbera, camí Picadero, camí Pujol, camí Pescadors i senyals en Valletes de Bru.

 

L’alcalde i el regidor també han visitat les obres del canal interceptor per a la millora del drenatge urbà a la zona de les Basses que realitza la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

 

Cal recordar que l’objectiu d’estes obres és millorar els problemes que a hores d’ara plantegen les escorrenties superficials, que en èpoques de pluja es produïxen a la zona de les Basses, com a conseqüència de la insuficient capacitat d’evacuació de la xarxa de pluvials existent.

 

L’alcalde ha manifestat que “les obres del canal i els treballs que fan les brigades del SEPE agrícola són molt importants per a estar més preparats per a previndre incendis ara a l’estiu i per a afrontar l’època de pluges fortes de la tardor”.