Cullera neteja l’Assut de la Marquesa davant la tradicional «inacció» de la CHX

0
692

 

L’ajuntament utilitza recursos propis davant l’abandó en el qual havia quedat el paratge

 

L’Ajuntament de Cullera s’ha vist obligat a intervindre amb mitjans propis en l’Assut de la Marquesa per a eliminar la brutícia i la vegetació que havia envaït este paratge natural, impossibilitant el seu gaudi per part de la ciutadania.

 

Ho ha fet a través de la regidoria de Medi ambient, dirigida per Hugo Font, davant la falta de resposta per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) que durant anys ha deixat en l’abandó este espai verd, ignorant els requeriments municipals perquè remeiara la situació.

 

El paratge no s’havia netejat pràcticament des de la finalització de les obres en 2011 en les quals es van habilitar zones d’oci i esplai. El consistori aconseguix així que l’assut dispose d’unes condicions mínimes per al gaudi del públic i minimitza, gràcies a la neteja, perills tals com les plagues o els incendis.

 

Per part de la CHJ s’ha sostingut, en les diverses entrevistes efectuades amb les autoritats municipals, que el paratge és propietat municipal, no obstant això en el consistori no es té constància documental d’açò, per la qual cosa s’ha reclamat de forma incessant que eixa cessió es formalitze a l’efecte de poder aclarir la gestió de la zona.

 

No obstant això, el regidor de Medi ambient ha indicat que «este embroll burocràtic no podia retardar més l’adequació del paratge i, per açò, hem decidit actuar amb mitjans propis res més hem tingut disponibilitat». Font espera que el recent canvi en el Govern d’Espanya òbriga les portes a la solució d’este conflicte. «Seguirem insistint en açò», ha recalcat.

 

Les tasques de neteja van començar fa aproximadament un mes i han comptat amb personal dels programes d’atur agrari i subvencions del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), a més de personal de la Borsa Social de Treball.

 

Posada en valor

 

Al llarg dels últims mesos el consistori ha volgut