Una músic de Cullera, un tècnic de Polinyà i altre de Sueca entre els especialistes voluntaris

0
983

Una músic de Cullera, un tècnic de Polinyà i un de Sueca, entre els 21 Especialistes Municipals Voluntaris del Fons

  • La cullerenca Maria Ruiz reforça l’ensenyament de contrabaix a Santa Cruz des del 25 de juliol fins al 30 d’agost.
  • El tècnic de turisme i cultura polinyaner Eduard Gay volarà el 12 d’agost cap a l’Equador per a compartir els seus coneixements a la Mancomunidad del Pueblo Cañari.
  • L’arquitecte suecà Josep Martínez assistirà tècnicament el pla mestre de pavimentat de Cotacachi entre el 10 de setembre i l’11 d’octubre.

El tècnic de turisme i cultura de Polinyà de Xuquer Eduard Gay, l’arquitecte de Sueca Josep Martínez, i la contrabaixista cullerenca que treballa a València Maria Ruiz són tres dels vint-i-un participants en la setena edició d’“Especialista Municipal Voluntari” del Fons, el programa d’assistència tècnica que involucra el personal dels ajuntaments en l’àmbit de la cooperació tècnica al desenvolupament per a aprofitar l’immens potencial que oferix l’intercanvi de coneixements i experiències entre el personal municipal de Nord i del Sud.

Ruiz es troba des del 25 de juliol a San José de Chiquitos (Bolívia), on romandrà fins al 30 d’agost, per a preparar i millorar els coneixements de l’alumnat de l’escola de música municipal Josep Patriarca. Desenvoluparà la seua tasca junt amb els dos professors existents i en col·laboració amb CEPAD. San José de Chiquitos compta amb tres orquestres municipals -de principiants, infantil i juvenil amb un total de 130 músics d’entre 8 i 17 anys.

El següent en partir serà el tècnic de turisme i cultura de Polinyà de Xúquer Eduard Gay, que ho farà el 12 d’agost. Fins al 13 de setembre, i en col·laboració amb la Mancomunidad del Pueblo Cañari (Equador), Gay dissenyarà i planificarà programes de capacitació turística per a la infantesa, joventut, adults i autoritats i desenvoluparà tallers de formació destinats als proveïdors de servicis turístics a Cañar, el Tambo, Suscal i Biblián. Finalment, el 10 de setembre i fins al 10 d’octubre, l’arquitecte de Sueca Josep Martínez col·laborarà amb el Govern Autònom Descentralitzat de Cotacachi (Equador) en el disseny del pla mestre d’empedrat de la zona urbana.

La participació dels tres Especialistes Municipals Voluntaris al terreny funciona com un micro-projecte que respon a necessitats concretes adreçades a enfortir les capacitats de les contraparts locals gràcies a la posada en marxa de plans tècnics i capacitacions per al personal municipal local. Es busca la creació de sinèrgies, així com processos de desenvolupament estables, duradors i col·laboratius entre el Fons i les seues contraparts sobre el terreny.

El programa Especialista Municipal Voluntari compta amb la subvenció de la Direcció General de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana. Els i les participants havien de disposar de la titulació acadèmica adequada a la plaça convocada i comptar amb una experiència mínima d’un any de treball. Tindran cobert el desplaçament i l’assegurança, a més d’una borsa de viatge. La contrapart local, per la seua banda, proporciona l’allotjament, l’alimentació i altres despeses relacionades amb l’activitat.