La Fúmiga estrena el seu últim videoclip «Mediterrània»

0
3151

La Fúmiga (Alzira, la Ribera) ha estrenat aquest dimecres 11 de juliol el seu darrer videoclip “Mediterrània”. Es tracta de l’últim single estiuenc dels alzirenys, després de l’èxit del 2017 “Karrasketon – La nit és nostra”, el qual els va posicionar amb força al panorama musical valencià.

La gravació del videoclip ha tingut lloc a València i a Altea, dos escenaris a vora mar on La Fúmiga plasma el contrast entre la tranquil·litat del blanc de les cases mediterrànies, i la foscor nocturna d’una mar que engoleix vides humanes.  El single ha sigut enregistrat i produït per Mark Dasousa a l’Atomic Studio d’Ondara (la Marina) i videoclip és una producció de 555 Producciones (Alzira).

Amb uns ritmes que recorden els orígens de la banda alzirenya situats als carrers i festes populars, i unes melodies on predomina la sonoritat dels metalls, el tema tracta des d’un punt de vista positiu, diferents conceptes de Mediterrània. Una Mediterrània com a espai geogràfic, com a espai cultural, com a mare i com amiga. Personificant així una terra i una manera de ser amb gent alegre, música festiva i ment oberta, amb la qual se senten identificats.

Així mateix, no són aliens al drama que pateixen milers de persones a les aigües de la nostra mar. Davant de missatges d’odi i prejudicis racials, La Fúmiga ens parla, en valencià, d’acollida i solidaritat en un tema que pretén arribar al gran públic per tal de moure tant cossos com consciències.

Per a aquest nou tema, La Fúmiga ha volgut comptar amb la veu carismàtica de Flora, cantant d’El Diluvi, que amb la seua característica calidesa ens parla d’obrir portes i tombar muralles. El contrast l’ofereix Man, raper del grup valencià VADEBO, que és el protagonista dels versos més enèrgics, combatius i conscients rapejant sobre una base dubstep.

 La Fúmiga és una banda creada al 2012 a Alzira, la Ribera. El grup reprodueix al País Valencià el fenomen ja conegut a altres indrets del món de portar les agrupacions formades per instruments de vent i percussió del carrer a l’escenari, a l’estil de les bandes balcàniques o les brass bands del centre d’Europa.

 Amb aquesta instrumentació, barreja de la cultura de banda i l’alternativa, fan un repàs al panorama musical en llengua pròpia, amb l’ska, el punk i la música llatina com a referents, que els ha portat a actuar a festivals com el Feslloch, l’Aplec dels Ports o els Concerts de Vivers de la Gran Fira de València.