La Policia alerta del perill de milers de piles falses venudes en establiments valencians

0
888

Agents de Policia Nacional i funcionaris de l’Agència Tributària, en una operació conjunta, han desmantellat a València dos fàbriques clandestines de piles falses, en les que s’han intervingut més d’un milió d’estes falsificacions que, segons ha informat la Direcció en un comunicat, «podrían suposar un greu risc a la salut i integritat física dels usuarios».

Cinc persones han sigut detingudes i altres huit han sigut investigades. S’han realitzat deu inspeccions i tres registres a València, Badajoz i Valladolid, la qual cosa ha permés localitzar unes 80.000 piles ja posades a la venda en set establiments comercials.

La investigació va començar el passat mes de maig. Els agents van tindre coneixement de l’existència d’un grup criminal que comercialitzava amb piles falsificades que simulaven ser de marques de renom. Les gestions es van centrar entorn d’un polígon industrial valencià en el que es van poder localitzar més de 25.000 piles disposades per a la seua venda en set establiments comercials. Després de diverses gestions, els investigadors van ubicar els llocs de producció i emmagatzemament de les bateries i van decidir actuar amb urgència a causa del potencial perill dels productes»