Xúquer Viu concedix hui a Alzira el Premi Aigua Clara a AEMS-Ríos

0
892

El Manhattan de Cullera I la Diputació d’Alacant candidats al «Tarquim Pudent»

Al sopar d’esta nit a Alzira hi han previstos més de 300 assistents

Hui divendres, 6 de juliol, es celebra el XIIIé SOPAR POPULAR I FESTA DE XÚQUER VIU a Alzira. Aquest any el sopar popular i festa tindrà lloc a la Plaça del Carbó, a partir de les 22:00

Sobre les 23:00 tindrà lloc el lliurament de la XIIIª edició dels Guardons de Xúquer Viu “Aigua Clara” i “Tarquim Pudent”; i, a continuació, gaudirem de l’actuació del grup alzirenc “Limboteque”

Premi Aigua Clara 2018

Enguany el premi Aigua Clara serà per a l’organització AEMS-Ríos con vida, una organització germana de Xúquer Viu amb la que compartim objectius i amb la que treballem i col·laborem conjuntament en moltes activitats de defensa dels rius des de fa alguns anys. Actualment la secció valenciana d’AEMS, amb el seu president Pere Merino al front, és un impulsor important en les nostres terres de la recuperació dels rius, de manera especial aquells, amb presència de salmònids, que encara conserven les seues característiques naturals.

L’associació AEMS-Ríos con Vida es va fundar l’any 1979 per un grup de pescadors. Es dedica a la conservació i restauració dels rius, en especial d’aquells que tenen poblacions de salmònids.

AEMS defensa una ètica recreativa en la pesca fluvial, compatible amb la conservació de les poblacions salvatges de peixos, per això practiquen la pesca sense mort. AEMS-Ríos con vida treballa per a frenar el deteriorament dels espais fluvials i a augmentar la conscienciació sobre el valor dels rius com a font de riquesa econòmica, d’esplai i de salut ecològica.

Candidats Premi Tarquim Pudent 2018

Aquest premi es decideix per votació popular dels assistents al sopar de Xúquer Viu. Aquest any els nominats per aquest premi són els següents:

1- La Diputació Provincial d’Alacant pel tornar a demanar nous transvasaments del Xúquer, des d’Antella o des de Cortes de Pallàs per a emportar-se’n aigua de qualitat d’un riu al que no li sobra aigua per a tots els usos.

2- La Junta Central de Usuarios del Vinalopó, Alacantí i Marina Baixa, que exigeix 30 hm3 cúbics del Xúquer des d’Alarcon i que amb el Ministeri, estava negociant un conveni per a garantir-los un mínim de 20 hm3 d’aigua del Xúquer des de la Marquesa independentment de la situació del riu.

3- El Manhattan de Cullera, un projecte depredador del territori i que representa l’especulació urbanística. Estem parlant de la Bega de Cullera, l’única zona verge del litoral d’aquesta població, amb la construcció de 33 torres de 25 altures, 2 hotels de 40 plantes, un port amb 800 amarratges… en una superfície de 610.000 m2. En total la població de Cullera es duplicaria, al contemplar el projecte 20.000 nous habitants.