Sueca programa nombroses activitats d’estiu a les seues platges

0
1141

Estiu d’oci a les platges de Sueca

 

L’Ajuntament de Sueca ha presentat un extens programa d’activitats preparat per als dos mesos d’estiu, juliol i agost, a les platges de Les Palmeres, Mareny Blau, La Llastra i Bega de Mar.

 

Xavier Masó, regidor de Turisme, ha explicat que «des del consistori s’ha intentat oferir activitats variades per a tots els públics i en diferents ubicacions de la zona marítima per tal d’arribar a tots els veïnats i visitants. Sueca és una destinació ideal per al turisme i les estades familiars, per això el nostre objectiu ha estat treballar un complet ventall de propostes per gaudir-ne amb els més menuts de la casa. Una proposta divertida, sana, ecològica i saludable, compatible a més amb el descans».

 

Durant els dos mesos, hi haurà activitats expressament organitzades per als més joves, quasi a diari. Jocs gegants, jocs d’arena i aigua, unflables, contacontes… Les propostes són nombrosíssimes i molt variades.  A més, el dijous 9 d’agost, a la platja de Les Palmeres, com en els darrers anys i seguint la tradició que ve d’antic a tants pobles valencians, se celebrarà la tradicional festa de Sant Roc amb el concurs de fanalets per als benjamins de casa. La festa continuarà amb la “pequedisco”.

 

El sèptim art també serà protagonista de la programació d’estiu a les platges de la localitat. L’Ajuntament en col·laboració amb el Patronat Provincial de Turisme de la Diputació, València Turisme, tornen a apostar per les nits de cinema a la platja. Les pel·lícules que estan previstes en cartellera per a esta temporada són “La vida de Calabacín”, per al 19 de juliol, a Les Palmeres; “Canta”, el 17 d’agost, al Mareny Blau; “Kubo y las dos cuerdas mágicas”, el 24 d’agost, a Bega de Mar i l’exitós film del 2017, el musical “La La Land-La ciudad de las estrellas” el 26 de juliol, a La Llastra.

 

També enguany hi haurà la possibilitat de practicar esport en l’escenari privilegiat de les platges de Sueca amb classes dirigides conduïdes per professionals. Es realitzaran sessions de fitness pels matins, de 8 a 9 h., els dilluns a la platja del Mareny Blau i La Llastra, dimecres a Bega de Mar i La Llastra i divendres a Les Palmeres i Bega de Mar. També de 9:15 a 10:15 h., els dilluns a Les Palmeres i Bega de Mar, els dimecres a Les Palmeres i Mareny Blau i divendres a La Llastra i Mareny Blau. Paral·lelament i com a novetat d’enguany, hi haurà també classes de pilates a les 8 h., dimarts a Les Palmeres i dijous a La Llastra,  i a les 9:15, dimarts al Mareny Blau i dijous a Bega de Mar. A més, el dissabte 18 de juliol s’ha programat una master class de Zumba a Les Palmeres. En l’àmbit esportiu també i en col·laboració amb clubs i col·lectius locals s’ha organitzat la XXIII travessia Perelló-Palmeres per al 15 de juliol, amb el Club Natació Sueca, i amb la Falla Sucro, el Campionat de Futbol Platja, el 28 del mateix mes.

 

L’agenda d’oci es completa amb tallers sostenibles al voltant del menjar saludable, el reciclatge i l’ecologia i conservació de les dunes. I amb música, amb els diferents concerts programats de jazz i acústic a càrrec de cantautors i grups locals com ara Carla Colombi, Jazztabé, Josep Matoses i 5 Patos.

 

I per a aquells que vulguen conéixer millor el municipi o descobrir els encants del seu paisatge i patrimoni urbanístic, el consistori oferirà també un programa de rutes guiades gratuïtes. El 15 i el 29 de juliol es farà Un passeig en bici per l’arrossar. L’eixida serà a les 9:30 hores des de l’oficina de la Tourist Info de Les Palmeres. Igualment en juliol, el 7 i el 21, s’ha programat