Paco Clari (Alzicoop): «El problema és gran, mai he vist una pedregada tan extensa com ésta»

0
1085
La collita de caquis s'ha perdut fins el 100% en algunes zones d'Alzira

Les pèrdues del camp alzireny han superat els 5 milions d’euros

Rebaixa de l’IBI i línies de prestec a interessos baixos

El president de la Cooperativa Hortofrutícola -ALZICOOP-, Paco Clari, assegura que «mai he conegut una pedregada tan extensa com ésta, amb vents tan huracanats», després de comprovar com un camp seu de l’Horta ha sigut «arrassat» per la tempesta

Les partides de Cabanyes, Mulata, Velasco i Prada, ubicades en la marge esquerra del Xúquer foren les més afectades pel pedrisc, segons ha manifestat Clari a Riberaexpress.

Els danys per la tempesta han afectat a un total de 968 hectàrees del terme d’Alzira amb unes pèrdues de 5,1 milions d’euros.

Arbres sense fulles

El dirigent cooperativista, seriosament afectat, seguia explicant, un dels majors desastres de l’agricultura local;«molts arbres es troben desfoliats sobre tot en la part de ponent que els ha afectat en un 100%, mentre en la cara de llevant varien els percentatges».

Els caquis han sigut els grans perjudicats, mentre els tarongers «han soportat millor la pedra i els vents huracanats» afegix el president de la cooperativa local.

A Paco Clari li sembla encertada la intenció de l’Ajuntament d’Alzira de demanar zona catastròfica donat que «estem davant una problemàtica molt gran». Així considera que el Govern deurà «rebaixar» l’IBI, el coeficient d’Hisenda i establir moratòries i línies de prèstec a interessos baixos».