Alzira demanarà la declaració de zona catastròfica pels danys de la pedregada

0
1058

Agricultura convoca el Consell Agrari per al dijous

Molt afectats els caquis i cítrics de l’Horta i els melons de la Garrofera

El regidor d’Agricultura Pep Carreres ha convocat al Consell Agrari el pròxim dijous per debatre la proposta d’un decret d’Alcaldia destinat a reclamar la declaració de zona catastròfica per a les partides ubicades a la marge esquerra del riu Xúquer que s’han vist greument afectades pel pedrisc caigut el passat diumenge a la comarca.

Així l’Ajuntament reclamarà esta mateixa setmana les ajudes i exempcions pertinents tant a la Generalitat com al Govern Central, petició que serà ratificada pel plenari del darrer dimecres d’este mes de juliol.

Com la concessió d’ajudes directes de la Unió Europea, la reducció del mòdul de l’IRPF, la condonació de l’IBI de les parcel.les afectades i una bonificació de les quotes de la Seguretat Social.

Segons Carreres, «es tracta d’actuar el més prompte possible» davant una catàstrofe agrícola que ha afectat especialment els cultius de caquis i cítrics a la zona de l’Horta i del meló a La Garrofera, «veures implicats en un 100% la majoria de l’àrea afectada».

Terres abandonades

El responsable de l’àrea municipal d’Agricultura lamenta que «plou sobre banyat», en patir el terme d’Alzira «un seriòs abandonament de terres».

Segons les dades que ha recollit l’Ajuntament en la zona de l’Horta, on l’aigua de reg procedix del riu, oscil.la «entre el 17% i el 20%», mentre en les partides regades a motor el percentatge de terres que s’han deixat de cultivar s’apropa al 30%.