Socorristes de Sueca salven un banyista rus a la platja de La Llastra

0
623

Aprovat amb nota el servei de salvament i socorrisme de les platges de Sueca

L’equip de salvament i socorrisme de Sueca salva un banyista, d’edat avançada i nacionalitat russa, arrossegat per la rompent de les ones a la platja de La Llastra

 

Un operatiu de huit efectius de l’equip de salvament i socorrisme ha salvat la vida este diumenge a un visitant de les platges de Sueca. L’home, de 75 anys i nacionalitat russa, va demanar auxili en veure’s arrossegat pel corrent de la rompent de les ones en una jornada en què onejava bandera groga. L’incident va ocórrer al voltant de les 12:00 hores, a la platja suecana de la Llastra.

El dispositiu va activar-se d’immediat i, en qüestió de pocs minuts, la víctima que mostrava un cert estat de nerviosisme va poder eixir del mar auxiliada pels serveis de salvament i socorrisme. Les senyals d’alerta de la persona en qüestió i d’altres banyistes va mobilitzar en primer lloc el socorrista de la torre més pròxima, qui alhora va comunicar els fets al cap del servei de vigilància de la platja. Una vegada autoritzat pel seu coordinador, qui també va acudir al rescat amb el quad, el socorrista va procedir a entrar a l’aigua. El dispositiu va mobilitzar també l’embarcació i la moto d’aigua, que no van haver d’intervindre finalment.

Ja fora de perill, sobre l’arena, l’equip de salvament i socorrisme va comprovar les constants vitals de la víctima, que a més pateix d’hipertensió. Este va ser atés també posteriorment per l’equip sanitari, dotat amb personal de medicina i infermeria, qui va examinar i avaluar el seu estat.

La regidora de Serveis Municipals, Pilar Moncho, al capdavant del servei de gestió de les platges, ha aplaudit la intervenció de l’equip. “Actuacions com la d’este diumenge demostren que l’equip de salvament i socorrisme de les platges de Sueca està perfectament capacitat per fer front a situacions adverses. Van complir a la perfecció amb el protocol, efectuant una actuació ràpida i mostrant una coordinació exemplar entre tots els efectius implicats” ha afegit.