Els milers de pernils caducats continuen penjant en una nau d’Alzira

0
1983

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha demanat a Salut Pública que «retire» els milers de pernils immobilitzats en una nau del polígon industrial nº 1 per la conselleria de Sanitat en detectar que es comercialitzaven caducats en distints establiments de València i supermercats com Family Cash i Kuups entre altres.

Sanitat té previst contractar «una empresa especialitzada» para la retirada dels pernils, segons ha manifestat Gómez a Riberaexpress.

Recentment la conselleria havia procedit a retirar els productes càrnics en mal estat de les tendes i supermercats on es venien al públic a preus molt inferiors a la resta; concretament per davall dels 5 euros el quilo, quan els cuixots en bon estat no baixen dels 13€ per kg.

La Generalitat va donar avís d’alerta alimentària a l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), dependent del Ministeri de Sanitat.

Durant la inspecció, van detectar que l’establiment d’Alzira mancava d’autorització sanitària i no estava inscrit en el Registre General Sanitari d’indústries i establiments alimentaris. Per açò, es va decidir immobilitzar tots els productes emmagatzemats i posar a la disposició de la Guàrdia Civil les dades disponibles sobre estes actuacions.

Empresa de Real de Montroi

L’operació policial s’ha seguit desenvolupant l’important empresa radicada en Real de Montroi té vinculació amb altres magatzems de la Comunitat, com el de Bocairent, i d’altres comunitats autònomes, tot ells davall el paraigües de la important firma càrnica de Real de Montroi.

Així que els pernils caducats es troben immobilitzats peró penjen, encara, d’una gran nau llogada al polígon industrial del Mercat d’Abastos en unes condicions higièniques deplorables.