El maltracte als usuaris de l’Hospital d’Alzira / Opinió: Xavier Espanya

0
3973
Cua de vehicles este migdia davant l'Hospital d'Alzira

Els milers d’usuaris de l’Hospital de la Ribera estan que trinen des que ahir la conselleria de Sanitat reservara el 70% de les places d’aparcament per als metges, sanitaris i empleats del centre hospitalari. Per cert, alguna font sindical del departament considera innecessàri el repartiment de la majoria de les targetes perquè el gross dels empleats acodixen a l’hospital abans de les 8 del matí, quan encara no assisteixen els malats.

D’esta forma la gratuïtat del parking no ha ha servit per a facilitar el ja difícil accés a una plaça d’aparcament, segons s’ha pogut comprovar durant les 24 hores transcorregudes des de la reserva destinada als treballadors.

La informació del canvi produït, des de ahir, quan els empleats ja conten amb la targeta corresponent, ha brillat per la seua ausència, provocant cues de vehicles en les hores punta, amb conductors nerviosos per la falta d’aparcament.

Les retencions es produixen, sobre tot a les portes del centre hospitalari, cada vegada que baixa una persona d’un turisme per accedir al centre hospitalari.

Els assistents es recorren totes les instal.lacions per davant i per darrere de les instal.lacions i ja desesperats , com una veïna de Carlet, baixen al polígon industrial de Tisneres per poder aparcar, després de prop de mitja hora d’intentones.

La conselleria de Sanitat s’ho deuria de fer mirar ampliant el parquing en els terrenys colindants, de manera que evitara la constant desfilada de vehicles pel coll de botella que suposa la porta principal de l’Hospital.

En qualsevol païs europeu s’haurien fet els acccessos i aparcaments adients abans que el centre hospitalari. La UTE que ha gestionat l’hospital durant una vintena d’anys i explotat el paking ni amplià el camí de la Perrera -que conduix a Urgències-, ni va fer una segona redona per facilitar l’accés als vehicles procedents de la Ribera Baixa, com es va prometre, en principi, ni facilità el nombre de places suficient per a un hospital més que comarcal.

Més que asignatura, la problemàtica de l’aparcament  sembla un antídot pendent que la conselleria de Sanitat està obligada a suministrar als veïns de la Ribera.

Ni hi han zones habilitades per a les bicicletes ni tampoc es sap res encara de l’autobús llançadera que connecte amb l’estació d’Alzira, del que fa temps que es parla sense que es materialitze.

És plausible l’esforç fet per la Generalitat complint l’acord del Botànic de revertir la gestió privada a la pública del primer part del Model Alzira. Però no quedarà mai completa la seua actuació i fins i tot corre el perill de no ser massa compresa per un sector de la població si per als milers d’usuaris continua essent un autèntic calvari viatjar a l’Hospital.

Potencien el transport públic, fomenten l’ús dels vehicles alternatius, faciliten l’accés als vianants i preparen les places suficients d’aparcament per accedir a un servei al que ningú va de forma capritxosa.

És un dret dels riberencs gaudir d’una bona atenció tant sanitària, de la que sembla no es sol queixar ningú, com de la resta de serveis. La nova consellera de Sanitat té la paraula, encara que als ajuntaments d’Alzira i de la comarca els corresponen fer la reivindicació pertinent.

Xavier Espanya / Riberaexpress