Naix el Festival Sant Bernat Alzira (SBA) amb 10 hores seguides de música

0
5828
Rayden el cantant de rap nº 1 actuarà el 22 de juliol al Recinte Firal
Isabel Aguilar vicealcaldessa i regidora de Festes

Aguilar: El gran canvi de les Festes de Sant Bernat es deu a la participació ciutadana

Pretenem que agraden a diferents públics i gustos musicals

En la programació de les festes patronals d’enguany destaca la novetat del Festival Sant Bernat Alzira (SBA) previst per al diumenge 22 de juliol amb 10 hores ininterrompudes de música al Recinte Firal, concretament des de les 7 de la vesprada fins les 5 de la matinada

«Volem que siga un Medusa a llarg termini, que vaja progressant poc a poc» segons manifesta la regidora de Festes Isabel Aguilar a Riberaexpress. Un festival que en la seua primera edició contarà amb les actuacions de Diluvi, The Noises, Shinova, Santi Bertomeu, Rayden i La Tallarina entre altres, barrejant grups, cantants i Djs.

Comissió de festes

Aguilar es mostra «molt satisfeta» de l’evolució experimentada per les Festes de Sant Bernat, des que en 2015, heretaren una programació elaborada per l’anterior govern del PP. En realitat, el programa d’enguany és el segon que fa el tripartit, que des d’un principi, creà una comissió de Festes «oberta, per a captar idees, peticions i sugerències» assenyala la responsable eea d l’àrmunicipal festiva que remarca «el gran canvi ha estat la participació ciutadana».

El seu objectiu és el «d’oferir varietat per donar satisfacció a diferents públics i gustos musicals». I enguany encara es diversifiquen «un poc més» les ubicacions dels escenaris per arribar a la major part de la ciutat; així la programació afecta al parc Pere Crespí, a la Plaça del Carbó,  Camp d’Esports de Venècia, al Gran Teatre, la Plaça Major, el Recinte Firal i nombrosos carreres pels que discorrirà l’XI Rally Humorístic.

Aguilar es troba especialment satisfeta per la gran demanda d’entrades registrada per al concert de Rozalén, previst per al dijous. Les més de 2.000 entrades venudes han provocat que l’escenari siga el Recinte Firal en lloc de les instal.lacions de Venècia. Un recinte on la regidoria de Festes ha previst habilitar «una zona de descans amb cadires» per als espectadors que no puguen aguantar tantes hores drets.

Fins i tot els club de fans de Rozalén i de Sergio Dalma han preguntat un tant incrèduls si els preus de les entrades; 5 euros en el cas de Rozalen i 10€ en el de Sergio Dalma eren de veres.

Enguany el pressupost inicial és de 200.000 euros front els 177.000 del Sant Bernat anterior, encara que Aguilar preveu recuperar prop d’un 10%» amb els concerts de pagament programats. «Una de les nostres finalitats és aconseguir més públic en les festes» així justificar la vicealcaldessa d’Alzira els baixos preus fixats pel seu departament.

Comerç i solidaritat

Unes festes que «encara tenen marge de millora» en els pròxims anys, tot i que afirma orgullosa «Alzira ja és coneguda per ser una ciutat festiva». Encara que també «solidària» davant el sopar solidari que tindrà lloc el dia 15 de juliol al finalitzar el Ralli a benefici de l’entitat DACMA.

Un Sant Bernat 2018 que, novament, lliga les festes amb els comerços, gràcies a la campanya de dinamització «El comerç sona a festa».

Riberaexpress