La Conselleria de Sanitat retira de Family Cash els pernils caducats d’Alzira

0
17317

La Conselleria de Sanitat està retirant dels supermercats Family Cash i Kuups els productes de la xarxa d’empreses, entre ells una d’Alzira, que tornava a envasar pernil caducat i en mal estat, segons informa hui el diari Levante-EMV .

En esta operació La Guàrdia Civil  va immobilitzar prop de 100 tones de productes càrnics, pernils en la seua majoria, que estaven emmagatzemats en una empresa il·legal d’Alzira ubicada al Polígon del Mercat d’Abastos i en altra nau de la mateixa mercantil a Bocairent, on es van confiscar 15.000 pernils i altres productes.

Segons va informar la Generalitat el passat dilluns es va donar avís d’alerta alimentària a l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), dependent del Ministeri de Sanitat.

Durant la inspecció, van detectar que l’establiment d’Alzira mancava d’autorització sanitària i no estava inscrit en el Registre General Sanitari d’indústries i establiments alimentaris. Per açò, es va decidir immobilitzar tots els productes emmagatzemats i posar a la disposició de la Guàrdia Civil les dades disponibles sobre estes actuacions.

L’operació policial s’ha seguit desenvolupant al llarg d’esta setmana, ja que la citada empresa té vinculació amb altres magatzems de la Comunitat, com el de Bocairent, i d’altres comunitats autònomes. L’empresa tancada a Alzira distribuïa eixie pernil caducat o en mal estat per supermercats locals de València, que s’han vist afectats.

Les ofertes que arribaven a fer-se als clients eren molt econòmiques, ja que en algunes ocasions podien arribar a comprar un quilo del pernil per menys de 5 euros, quan el preu habitual no baixa dels 13 euros el kg.