Entre Comarques recorre Sueca i Cullera este cap de setmana

0
789
  • Sueca i Cullera el 24 de juny són les rutes per a aquest cap de setmana
  • Ósca Navarro: « Les rutes cultural guiades EntreComarques, patrocinades pel Patronat de Turisme de la Diputació de València i l’Agència Valenciana de Turisme, tornen a la Ribera de Xúquer La Vall d’Albaida, la Safor, la Ribera Alta i la Ribera Baixa i la Costera – la Canal sumem recursos turístics per a aprofitar sinergies i generar turisme»
  • Entre comarques, entre cultures, entre històries, entre tradicions, entre l’interior i la costa…

Sueca Modernista

El programa EntreComarques, que celebra la quarta edició, conclou aquest cap de setmana a la Ribera de Xúquer. El programa ha omplert d’activitats també les vesprades. Per això, els assistents visitaran diumenge de matí el municipi de Sueca i de vesprada Cullera. Com assenyala el president del Consorci de la Ribera, entitat formada per les mancomunitats de la Ribera Alta i de la Ribera Baixa, «La Vall d’Albaida, la Safor, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Costera i la Canal sumem recursos turístics per a aprofitar sinergies i generar turisme amb el suport de la Diputació i de la Agència Valenciana de Turisme.”

El matí del diumenge 24 de juny Sueca obrirà les portes per a fer una aproximació al modernisme, aquest complex moviment artístic de finals del segle XIX i principis del segle XX, i explicarà com va ser la influència del moviment modernista a Sueca.

Cullera medieval

Per la vesprada del diumenge, Cullera proposa un viatge al passat medieval. Partint del centre mateix de la vila reial de Cullera, creada pel rei en Jaume, farem un recorregut per les principals fites històriques i arquitectòniques d’aquest període cristià i ens aproparem al antic solar de la medina islàmica de Qulayra per conèixer un poc millor com evolucionà la ciutat amb la conquesta cristiana i els canvis urbanístics que es produïren entre els segles XII i XIII.

La ruta finalitzarà a l´espai multiusos del Mercat on, mentre es fa un refrigeri, es procedirà a la cloenda del programa i el sorteig dels regals entre els participants.

La ruta comença a les 10:30h pel matí i a les 16:30h per la vesprada des dels ajuntaments. Les visites tenen un preu de 5€ per persona i dia que inclou les rutes de matí i vesprada, la visita als monuments i la degustació gastronòmica. Les inscripcions s’han de realitzar abans del dijous anterior en http://bit.ly/2D4dfv0