Descobrixen un arc del segle XVI a l’antiga Escola del Ratolí d’Alzira

0
3060
Arc del segle XVI en l'antiga Escola del Ratolí
Agustin Ferrer director del MUMA
Fernando Pascual regidor de Gestió Urbanística

Es troba un antic arc en les obres de demolició del carrer Chulvi 

Els treballs d’enderroc d’unes cases de titularitat municipal al carrer Chulvi han deixat este matí al descobert un arc que, aparentment, sembla una porta d’entrada a una vivenda o d’un barri, conegut també com a atzucac, carrer que no trau cap. L’arc, segons el director del MUMA Agustin Ferrer podria ser «del segle XV o XVI».

L’arc ha sigut trobat en nomenada, antigament, Escola del Ratolí, on s’impartien classes als escolars del barri de la Vila. Aules que foren després traslladades a l’escola de Tena, lloc ocupat actualment per la delegació d’Hisenda.

Les obres de demolició d’un dels edificis més representatius, al carrer Chulvi, venen produïdes en primer lloc per petició veïnal, ja que este edifici es troba molt deteriorat i a hores d’ara produïx molèsties als veïns i veïnes del carrer, i és clar, estes obres formen part del manteniment del patrimoni cultural i municipal, per la qual cosa i arran del descobriment de l’arc, es faran estudis d’estructura amb molt de compte perquè hi ha la possibilitat de més troballes dins de l’edifici, ja que gran part de la façana es mantindrà intacta i serà restaurada.

Fernando Pascual, regidor de Gestió Urbanística, ha estat en les obres per comprovar l’estat de l’arc i ha declarat: “Sens dubte hui és un bon dia per haver trobat este arc que dignifica i augmenta la història de la nostra ciutat. Vull agrair a l’investigador local Norbert Blasco i a l’associació Gaspar Dies la seua col·laboració a l’hora del descobriment d’este arc, ja que abans de trobar-lo ell va vore indicis. Hem de continuar treballant i contribuir a mantindre el nostre patrimoni que forma part de la nostra història”.